Страстната седмица започва със слънце, но и предупреждение от първа

...
Страстната седмица започва със слънце, но и предупреждение от първа
Коментари Харесай

Опасно силен вятър в първия ден от новата седмица

Страстната седмица стартира със слънце, само че и предизвестие от първа степен за рисково мощен вятър. Жълтият код е в действие за осем области в северната част на страната, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Предупреждението е в действие за областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград .

През деня в тези региони западният вятър ще се усили, ще бъде мощен и с пориви до 20-22 м/с.

През нощта против понеделник преваляванията над цялата страна ще спрат, а облачността над доста региони ще се раздра и намалее. Ще духа най-вече сдържан вятър от запад-северозапад.

Минимални температури, в множеството региони, ще бъдат сред 3 и 8 градуса, в София – към 2 градуса .

В първия ден от новата седмица ще бъде доста прохладно – ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали едва. Ще бъде малко по-хладно, с оптимални температури сред 11 и 16 градуса, в София – към 12 градуса.

Над Черноморието

ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Вероятността да превали е дребна. Ще духа сдържан и северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12 и 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В планините

ще има променлива облачност и на обособени места ще превали дъжд, над 1800 метра – с няг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра – към -1 градуса.

Атмосферното налягане в утринните часове ще бъда малко по-ниско от междинното за април. През деня още ще се увеличи и ще бъде близо до междинното за месеца.

Във вторник

сутринта минималните температури ще са близки до 0 градуса. През деня ще бъде слънчево, над западните региони с висока облачност. Ще се появи южен вятър и ще стартира стопляне.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР