Страстната седмица преди Великден започна със слънчево време и очаквана

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Нови избори през юли, без ограничения за ваксината на Johnson&Johnson в България

Страстната седмица преди Великден стартира със слънчево време и предстояща политическа вест - партията " ИТН " ще върне незабавно мандата за сформиране на държавно управление (вижте по-надолу какво следва).

ГЕРБ внесе тъжба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху избрани дейности на държавното управление, а следобяд делото беше формирано. Искането е той да бъде разгласен за противоконституционен, а партията желае съдът да се произнесе бързо.

Бизнес новината от деня е, че " Еврохолд България " е наел немското отделение на американската банка J.P. Morgan да провежда и структурира дълг от към 300 млн. евро, с който да се финансира договорката по покупката на бизнеса на CEZ в България.

Русия продължава натиска против най-известния критик на Путин - в този момент прокуратура спря активността на щабовете на Алексей Навални, откакто изиска да се разгласят за " екстремистка организация ".

Кризата с дефицита на чипове продължава да затруднява автомобилния бранш - японската Mitsubishi ще свие производството, а Volkswagen предизвести своите мениджъри да се приготвят за още по-голям удар върху производството през второто тримесечие. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ Партията на Слави ще върне мандата, избори през юли са най-вероятният сюжет

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов разгласи през днешния ден от страницата си във фейсбук, че предлагането на партията му за министър председател е шахматистката Антоанета Стефанова, само че тя " незабавно " ще върне мандата за сформиране на държавно управление.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР