Страстната седмица преди Мач №1 на България отново ни предлага

...
Страстната седмица преди Мач №1 на България отново ни предлага
Коментари Харесай

Вечното дерби ще е битка - ЦСКА плува в свои води

Страстната седмица преди Мач №1 на България още веднъж ни предлага разнообразни отзиви, тълкования и остри реплики. Сякаш публицисти и почитатели се сплотиха, че Левски по хипотеза заема ролята на любимец. Дали тъй като е преди всичко в класирането или с оглед неуверените резултати на " армейците " - едно мнение няма.

Но ЦСКА - Левски постоянно е бил по-специален конфликт.

Още по първи петли въздуха в София мирише на футбол. Из града се разхождат дребни и огромни, окичени с шалчета на обичаните си клубове. Бащи водят децата си за ръка, а хлапетата трескаво питат: " Кога ще стартира мачът? Ще победим ли? ". По остаряла фенска традиция - морета в алено и синьо пеят обичаните си песни, пият бири и разискват евентуалните сформира и развоя на дербито. Часове преди първия съдийски сигнал.

А по трибуните? Tам постоянно е забавно.

Дори на таблото да останат нули. Атмосферата, зарядът, настроението и упованията постоянно предвещават борба на терена. И този път няма да е по-различно. Гответе се за здрави единоборства. И двата отбора разполагат с футболисти, които не си поплюват. Все отново по-подготвен за мач с подобен заряд наподобява ЦСКА. Именно тъй като е друг, Вечно дерби не се печели от по-силния на хартия - формата не е всичко.

" Червените " към този момент изиграха редица биткаджийски мачове. В неделя ще плуват в свои води.

Четирите евросблъсъка с хърватския Осиек и украинския Зоря (Луханск) калиха характера на отбора. През ситото на силовите дуели в тима се заформи ядро, а италианецът Диего Фабрини обяснимо не устоя. Напускането му е още едно доказателство за концентрацията на тежки срещи от Лига Европа и Първа лига, от които ЦСКА се измъкна жив. Със единствено 4 точки пасив и показал се обичайно в Европа.

Към графата " борби " попада и мачът с Лудогорец в Разград, приключил 0:0.

Люпко Петрович наложи своя жанр на игра при 31-кратните първенци. За положително или за неприятно. А те видяха всичко през последните два месеца. Минаха през несгоди с нелепи отсъждания на съдиите в Лига Европа, разкол в съблекалнята, драма и победа след осъществяване на дузпи. Докато най-тежките тествания за " сините " досега бяха три семейства - на пловдивските Ботев (3:1) и Локомотив (1:0), и неуспеха с Берое (1:3). Дори при загубата си с общ резултат 0:7 от кипърския АЕК (Ларнака) отсреща те имаха техничен съперник.

Левски мъчно може да изненада с нещо огромния си противник в неделя.

Напук на упованията - ЦСКА се оказа доста добре квалифициран физически тим. Едни и същи състезатели навъртяха десетки километри в цикъла " четвъртък-неделя ", а отмалялост в последните минути на мачовете съвсем не се видя. Малко остана до най-чакания мач у нас.

За следващото издание на съперничеството по-подготвени наподобяват " армейците ". /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР