Страст. Бързи скорости. Нелеп инцидент. Воля и непоклатим дух. Това

...
Страст. Бързи скорости. Нелеп инцидент. Воля и непоклатим дух. Това
Коментари Харесай

Историята на единствения атомобилен съзтезател в света, който движи кормилото с крака си

Страст. Бързи скорости. Нелеп случай. Воля и непреклонен дух. Това са думите, които най-точно разказват живота на автомобилния играч Бартек Осталовски.

Едва 20-годишен при старта на кариерата си той попада в пътен случай, след който му ампутират двете ръце. Много от вас ще си кажат, че тук неговата история завършва, само че тъкмо противоположното.

Снимка: Instagram/@bartosz_ostalowski

„ Това трябваше да бъде едно нормално каране на мотора ми из родния ми град. Мой другар пристигна с мен. Когато завихме към основната улица, внезапно една кола ми пресечи пътя, не можех да спра, трябваше да реша какво да върша доста бързо. Паднах с мотора и се хлъзгах по пътя, съумях да избегна бронята на автомобила. Мислех, че ми се е разминало, само че в страни от пътя имаше остарял парапет, в който се блъснах. Изпаднах в безсъзнание “, споделя състезателят.

Снимка: Instagram/@bartosz_ostalowski

След час и половина Бартек се разсънва в болничното заведение и схваща ужасяващата вест за ампутацията на двете му ръце. Всеки негов боязън за професионална кариера се сгромолясва. Месеците лекуване му оказват помощ да осъзнае защо да се бори.

„ Страстта към бързите скорости не ми разреши да не помни защо бленувам. В този миг взех решение, че не желая непрекъснато да разгадавам на помощта на други хора. Искам да се науча да пребивавам независимо. Започнах да диря информация в интернет по какъв начин живеят хората без ръце ", добави той.



Един ден младото момче намира видеоклип, в който водач с ампутирани ръце ръководи колата си с крайник. Това е повратна точка в живота му - осъзнава, че би трябвало да се опита да кара по същия метод, на идващия ден си купива кола автоматик и стартира да се образова.

Следва година труд. Първият път Бартек кара автомобил благодарение на левия си крайник цели 15 минути, след което не си усеща ходилото с дни. Още доста извършения и мощна воля му разрешават да кара по 3-4 часа. Научава се на дрифт и не след дълго получава спортен лиценз. Така се трансформира в единствения професионален играч в света, който движи кормилото с крайници си.

Снимка: Instagram/@bartosz_ostalowski

Много е хубаво да се отличаваш. Това обаче изисква да не преставам да работя и да се модернизирам освен като играч, само че и да развъртвам модификациите на автомобила, тъй като в моята обстановка това също е доста значимо. Състезавам се наедно с всички останали. Искам да бъда образец, че с помощта на упорита работа можеш да сбъднеш фантазиите си и да вдъхна кураж на други да преследват задачите си “, изясни Бартек.

Снимка: Instagram/@bartosz_ostalowski
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР