Страшна трагедия се разигра във водите на Черно море край

...
Страшна трагедия се разигра във водите на Черно море край
Коментари Харесай

Трагедия! Двама рибари загинаха тази нощ, един оцеля по чудо

Страшна покруса се разигра във водите на Черно море край местността Бунарджика. Двама риболовци починаха, като единият от тях към момента е в неопределеност. За това заяви кметът на гр. Св. Влас Иван Николов, представен от " Флагман ".

Около 19 часа през вчерашния ден вечерта от пристанището на Св. Влас с риболовна лодка потеглят трима остарели риболовци. Те са с плаваща мрежа за паламуд. Отправят се в посока нос Емине и се движат на не повече от 200 метра край брега. Около 21 ч. обаче излиза мощно неспокойствие, а тук-там поривите напразно доближават до 20 м/сек. Тримата вършат опити да вдигнат мрежата, само че тя се заплита във винта на лодката. В този миг тялото на Пенчо се заплита в мрежата и той е затрит от урагана към дъното. Нямал е избавителна жилетка.

Докато вършат опити да изтеглят мрежата с тялото на приятеля си, лодката е преобърната от ураганния вятър. Другият риболовец – Васил, е обхванат от бездната. Оцелял е единствено Митко Пешев, който е бил със избавителна жилетка.

Тримата са съумели да подадат сигнал и избавителен катер е тръгнал от пристанището на Св. Влас. Успели са да извадят заплетения в мрежите Пенчо, тялото на Васил към момента се търси.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР