Страшна трагедия се разигра във водите на Черно море край

...
Страшна трагедия се разигра във водите на Черно море край
Коментари Харесай

Трагедия в Черно море! Двама рибари загинаха тази нощ

Страшна покруса се разигра във водите на Черно море край местността Бунарджика. Двама риболовци починаха, като единият от тях към момента е в неопределеност. За това заяви кметът на гр. Св. Влас Иван Николов, представен от " Флагман ".

Около 19 часа през вчерашния ден вечерта от пристанището на Св. Влас с риболовна лодка потеглят трима остарели риболовци. Те са с плаваща мрежа за паламуд. Отправят се в посока нос Емине и се движат на не повече от 200 метра край брега. Около 21 ч. обаче излиза мощно неспокойствие, а тук-там поривите напразно доближават до 20 м/сек. Тримата вършат опити да вдигнат мрежата, само че тя се заплита във винта на лодката. В този миг тялото на Пенчо се заплита в мрежата и той е затрит от урагана към дъното. Нямал е избавителна жилетка.

Докато вършат опити да изтеглят мрежата с тялото на приятеля си, лодката е преобърната от ураганния вятър. Другият риболовец – Васил, е обхванат от бездната. Оцелял е единствено Митко Пешев, който е бил със избавителна жилетка.

Тримата са съумели да подадат сигнал и избавителен катер е тръгнал от пристанището на Св. Влас. Успели са да извадят заплетения в мрежите Пенчо, тялото на Васил към момента се търси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР