Страсбург. Предвиденото за днес гласуване в пленарната зала на ЕП

...
Страсбург. Предвиденото за днес гласуване в пленарната зала на ЕП
Коментари Харесай

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев: „Да“ на добрите условия на труд, „не“ на протекционизма в ЕС

Страсбург. Предвиденото за през днешния ден гласоподаване в пленарната зала на Екологичен потенциал на пакета „ Мобилност “ се отсрочва заради огромния брой препоръчани промени и редица процедурни и правни неуредици, които биха сложили под подозрение легитимността на текстовете, в случай че бъдат признати. Председателят на Екологичен потенциал върна трите отчета за разглеждане назад в комисията по превоз на Екологичен потенциал, с цел да се направи нов опит за намиране на компромис преди идната пленарна сесия, която ще се организира в Брюксел на 4 април. Това оповестиха от пресцентъра на пресофиса на Сергей Станишев .
Българският евродепутат и водач на ПЕС Сергей Станишев съобщи: „ Днешното решение на ръководителя на Екологичен потенциал е значима стъпка към триумфа, само че никога не би трябвало да се заблуждаваме, че въпросът е дефинитивно решен. Отлагането е резултат от интензивните старания на българските евродепутати от последните дни, благодарение на сътрудници от други страни – използвахме всички процедурни благоприятни условия, с цел да натрупаме причини за отлагането на това гласоподаване през днешния ден. Радвам се, че напъните ни към този момент се увенчаха с триумф и благодаря на всички сътрудници за положителното съдействие.
Силно се колебая обаче, че в границите на идната седмица е допустимо да се реализира компромис, който да удовлетворява всички страни. Напрежението е голямо, всички са в предизборна акция и никой няма да отстъпи от позициите си. Въпреки, че погледите на цяла България в този момент са вперени в евродепутатите, нужна ни е готовност на всички равнища, тъй като съотношението на силите в Екологичен потенциал не е в наша изгода и имаме да наваксваме доста пропуснати благоприятни условия – както в Екологичен потенциал, по този начин и в Съвета на Европейски Съюз предходната година “.
Над 800 души от няколко европейски страни, представители на транспортния бранш, бяха през днешния ден в Страсбург пред постройката на Европейския парламент, с цел да показват съпротивата си против приемането на пакета „ Мобилност “. Освен водачи и представители на превозвачите, от българска страна с протестиращите пътуваха и депутатите от Българска социалистическа партия Манол Генов и Димитър Данчев.
Пред протестиращите Сергей Станишев съобщи: „ В нито един миг не сме се отказали да защитим българския народен интерес. Да, би трябвало да има положителни условия за работа на водачите, положителни условия за труд и за отмора и почтено възнаграждение. Но тези благородни планове не може да се употребяват, с цел да се откъсне целият отрасъл от достъп до пазара, да се убие българската конкурентноспособност. Срещу това ние, българските евродепутати, сътрудниците ни от Румъния, от други страни от Европейски Съюз, действаме над партийните разлики в името на общите ползи и в името на справедливостта.
„ Жалко, че в Съвета на Европейски Съюз държавните управления ни не съумяха да отстоят огромния интерес, там беше по-лесно. Тук, в Европейския парламент, е по-трудно, тъй като броят депутати от страните от центъра е доста по-голям, само че ние не се отхвърляме от борбата. Жалко, че преди 3 дни не ни стигнаха 2 гласа, с цел да решим този въпрос. Но няма да се откажем и в идващите дни и седмици. С всички старания, с правни причини, с всички причини на справедливостта, да спрем този пакет. Той не е положително европейско законодателство, разделя Европа и основава учредения хората да са недоволни от Европейски Съюз, тъй като не виждат правдивост. Това се използва от крайни сили, които желаят да разрушат Европа. Не бива да го позволяваме ".
Затова ще се противопоставим на този пакет, ще се борим до край. Вярвам, че имаме възможностите да успеем, с цел да се отсрочи той за идващия парламент, да се откри положително, рационално и уравновесено решение, което да регистрира ползите и на служащите, и на икономическия отрасъл. Така че българският транспортен отрасъл, този на Румъния, на Полша и на други страни, да бъдат конкурентноспособни. Така че транспортните фими да заплащат заплатите, осигуровките, налозите в България, да развиват нашата страна. Това е нашата обща позиция, от която няма да отстъпим. Продължаваме борбата. Имайте кураж. Научил съм се на едно нещо в живота – в никакъв случай да не тичам от борба. Колкото и невъзможна да наподобява, не преставам, в случай че имам идея. Ние имаме идея, тя е обективна и по тази причина ще успеем. Благодаря Ви! “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР