Страсбург. Над 670 служители на специалните части и на службите

...
Страсбург. Над 670 служители на специалните части и на службите
Коментари Харесай

Francetvinfo: Над 670 служители на специалните части и на службите за сигурност и 2 хеликоптера издирват нападателя от Страсбург

Страсбург. Над 670 чиновници на специфичните елементи и на службите за сигурност и 2 хеликоптера не престават издирването на нападателя от Страсбург, предава френската национална радиомрежа " Francetvinfo " .
Френското радио се базира на среднощната конференция на министъра на вътрешните работи Кристоф Кастанер и на данни, получени от локалната полиция, съгласно които търсеният 29-годишният Шериф Шекат е имал " комплициран хибриден профил " и е бил добре прочут на службите за сигурност след ефикасни присъди във Франция и Германия.
Радиото твърди, че Шекат, който е роден в столицата на Елзас, е попаднал в полезрението на френската Генерална дирекция за вътрешна сигурност (DGSI) поради склонността му към принуждение и радикализацията му на верска основа, които е показал по време на престоя му в пандиза.
" Francetvinfo " оповестява детайлности и за опита за арест на Шекат, който е бил изработен през вчерашния ден рано сутринта в по обвиняване за опит за ликвидиране и обир. Домът му в квартал Неудорф е бил посетен от жандармеристи и от чиновници на сигурността, само че търсеният не е бил открит. Задържани са били трима души, а при обиска са били конфискувани две ръчни гранати.
Радиото отбелязва, че след атентата на коледния пазар в централната част на Страсбург, нападателят на два пъти е влезнал в престрелка със силите на реда (в 20,20 ч. и в 21,00 ч. - локално време), след което е избягал с таксиметров автомобил, като е оставил водача незасегнат.
По сведения на таксиметровия водач атентаторът е бил ранен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР