Страсбург. Комитетът на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа препоръча

...
Страсбург. Комитетът на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа препоръча
Коментари Харесай

ТАСС: Комитетът на ПАСЕ препоръча потвърждаване на пълномощията на руската делегация

Страсбург. Комитетът на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа предложи потвърждаване на пълномощията на съветската делегация, които бяха оспорени във вторник от редица членове на организацията, предава TACC .
„ Комитетът предлага да се потвърдят пълномощията на делегацията на Руската федерация “, се споделя в известие, оповестено на формалната интернет страница на ПАСЕ.
В същото време, направената от комисията проекторезолюция приканва Русия да „ извърши рекомендациите ”, дефинирани в признатите от ПАСЕ решения през 2014 и 2015 година Руската делегация, без по-нататъшно закъснение, би трябвало да се върне към съдействието с мониторинговия комитет и всички други комисии на Асамблеята, и да влезе в логичен разговор по отношение на осъществяването на отговорностите си, се споделя в документа.
Авторите приканват Москва да освободи украинските моряци, арестувани за нарушение на съветската морска граница, неотложно да внесе всички вноски в бюджета на Съвета на Европа, да си сътрудничи със взаимния екип за следствие на злополуката на MH17 в Донбас, да „ предприеме ограничения за попречване на нарушавания на правата на ЛГБТ общността, и да проверява закононарушенията, осъществени в предишното, както и да сътрудничи с интернационалната общественост в следствието на убийството на Борис Немцов.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР