Странно явление в небето над София шашардиса хиляди столичани. Феноменът

...
Странно явление в небето над София шашардиса хиляди столичани. Феноменът
Коментари Харесай

Странно явление шашардиса софианци

Странно събитие в небето над София шашардиса хиляди столичани. Феноменът бе видян в утринните часове на днешния ден. Той незабавно бе уловен от наблюдателни хора и изтипосан в обществените мрежи. Във фейсбук групата „ Видяно в София “ Нико Митев разгласява фотография на феномена, над която написа: „ Някой видя ли през днешния ден това събитие?? “.

Масово хората го отдаваха "ореола към слънцето " на извънземни сили и какви ли не тайни теории, написа "Блиц ".

Истината обаче е напълно друга и елементарна. Това събитие се назовава „ хало “. Хало е оптичен феномен, основан от ледени кристали и образуващ цветни или бели дъги и други форми в небето. Много постоянно се образува към Слънцето или Луната, само че в действителност може да бъде на всички места по небето. Обикновено се образува в студени региони или при студено време, когато ледени кристали, наречени „ диамантен прахуляк “ плават във въздуха.

Има доста разновидности на леденото хало. Образува се от ледени кристали на височината на перестите облаци (5-10 км) в горната част на тропосферата. Светлината се отразява и пречупва и по-късно се разлага на доста цветове заради дисперсията. Кристалите се държат като призми, които отразяват и пречупват слънчевата светлина, която на собствен ред дисперсира и образува красиви сияния. Атмосферните явления като хала̀та са употребявани за прогнозиране на времето преди метеорологията.

Други оптични явления, които включват отразяване на светлината през водни капки или ледени кристали, са дъгата и глория.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР