Странно същество, наподобяващо алигатор, е било открито на брега на

...
Странно същество, наподобяващо алигатор, е било открито на брега на
Коментари Харесай

Откриха странно същество, подобно на алигатор край язовир в Кипър

Странно създание, наподобяващо алигатор, е било намерено на брега на язовир в Северен Кипър, заяви " Cyprus Mail “.

Според учени от Кипърския институт за проучване на природата, съществото е мисисипски зарган (atractosteus spatula) с тегло 10 кг и дължина 112 см.
Това е първият доказан случай за открит в този район мисисипски зарган. Експертите ще проучат в допълнение откритието. Според Дервиш Чавушоглу от института, с цел да доближи такива размери, на животното са му били нужни минимум 10 години.

— Horror Art Paranormal Photography News Weird (@HorrorNHaunted)

Мисисипският зарган е с генезис от Северна Америка и е една от най-големите сладководни риби на контитента. Предполага се, че откритият в Кипър е бил пуснат от притежателя си. Не е ясно какъв брой време е прекарал в язовира, само че се чака проучванията а покажат, с какво се е хранил.

Оказва се, че този тип риба е доста известна в двете елементи на Кипър и постоянно е обект на търговия. В това няма нищо нелегално. Хората ги купуват, когато са още с размерите на молив.

Този тип се храни освен с други риби, само че и с водоплаващи птици.

От института за проучване на природата приканват хората да не пускат домашните си любимци в дивата природа, изключително в случай че те не са локален скотски тип.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР