Странно прибързаните действия на властите по случая с чумата в

...
Странно прибързаните действия на властите по случая с чумата в
Коментари Харесай

Експерти: С действията си БАБХ може да докара чумата до Видин

Странно прибързаните дейности на управляващите по случая с чумата в Ямболско и неналичието на връзка с животновъдите при избиването на добитъка им нанасят удар освен по реномето на Българската организация за сигурност на храните, само че и по държавността изобщо. Това разясниха в студиото на „ Тази сутрин” доктор Марина Иванова и Явор Гечев от „ Четири лапи”.

„ Оставиха хората в едно осведомително затъмнение. Не единствено, че по този метод унищожават дребното отглеждане на животни, само че и убиват държавността, няма доверие към тях”, акцентира Гечев. Според него напълно друго е щяло да протече всичко, в случай че управляващите бяха говорили със стопаните и се беше стигнало до евтаназия единствено на стадата с заболели животни – и то без принудително влизане в стопанските постройки благодарение на полицията.
Експерти от Европейска комисия идват в регионите с чума по животните Едно-единствено стадо оцеля в село Шарково
Д-р Иванова беше безапелационна, че няма по какъв начин по хипотеза да се приема, че животните са заболели, в случай, че вирусът оцелява в околната среда единствено 72 часа и се предава при директен контакт.

Тя уточни, че самата БАБХ е издала през тази година управление за битка с чумата, в което се показва карантината като способ за ограничение на болестта, а евтаназията се предлага единствено при изумени от чумата животни. Д-р Иванова означи и че част от пробите са били изпратени не във Франция, а в лаборатория, която не е утвърдена като референтна.

„ Моето пояснение е, че желаеме да покажем на Европейска комисия, че доста бързо можем да се оправим с болестта”, счита Гечев. Той добави, че в документи на интернационална организация от май тази година България не е измежду страните, свободни от болестта, а няма информация за чумни огнища.

„ Чумата ще стигне до Видин с помощта на дейностите на БАБХ. Хората нямат доверие на ветеринарните управляващи. Ако в стадата се появят признаци на болестта, хората ще разпродадат животните по най-бързия метод и болестта в действителност ще стигне до Видин”, акцентира Явор Гечев.

Чума по животните Експерти от Европейска комисия идват в регионите с чума по животните Последното стадо в Шарково оцеля след укрепление от протестиращите Дамян Илиев пред bTV: Бих си подал оставката самичък, в случай че има експертна неточност Директорът на БАБХ: Няма подозрение, в Ямболско има инфектирани с чума животни Румен Порожанов: БАБХ не работи задоволително добре с хората в Ямболско Единствено стадото на баба Дора остана живо в с. Шарково Корнелия Нинова: Посещението на Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло След напрежението в Ямболско, евтаназията на животни продължава (ОБЗОР) Румен Порожанов отива при протестиращите животновъди в Ямболско Животновъди в Ямболско стачкуват против евтаназията на добитък Румен Порожанов: Увеличението за животновъдите значи 25 млн. лева, с които не разполагаме Животновъди на митинг – не дават да избият добитъка им поради чума Огнище на чума по домашните животни в село Кости
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР