Странно е, но всъщност няма нищо кой знае какво страшно

...
Странно е, но всъщност няма нищо кой знае какво страшно
Коментари Харесай

Герджиков: Не може по този начин да одържавят хазарта

Странно е, само че в действителност няма нищо кой знае какво ужасно в това. Важно е не по какъв начин се влиза, а по какъв начин се излиза. Това не се схваща налично. Има настройка - който е влезнал, той да излезе. В света входът е необятно отворен, само че изходът е ограничен. При нас беше противоположното. Това сподели проф. Огнян Герджиков по Българска национална телевизия във връзка опцията да се влиза „ Право “ без изпит.

В провинцията нещата са на доста ниско равнище-всеки да вземе да мине, да приключи. Това е грубо за нашето обучение. Причината е пазарното схващане във всички области, в това число и образованието. Студентът би трябвало до дъно да си заплаща лептата. Пазарният принцип е противопоказен в образованието и медицината. Човешкият живот не е стока.

Има потребност от повече страна. Много ми е болна тази тематика. Нашият парламент сподели пренебрежение към правото. Човек се чуди по какъв начин е допустимо в една правова страна да се демонстрира, че нашият парламент нарушава Конституцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР