Странно е да се обвиняват за връзки с него, а

...
Странно е да се обвиняват за връзки с него, а
Коментари Харесай

Кое му е срамното, че се обиждат на Пеевски? 


Странно е да се упрекват за връзки с него, а да не споделят какво му е неприятното
„Аман от тоя Пеевски бе! Стига ни занимавайте единствено с него…“ Много пъти съм чувал сходни реплики. И в последно време започнах да ги разбирам – какво толкоз му е на този човек, че толкоз се занимават всички с него. Просто народен представител от Движение за права и свободи – е, не бил стъпвал в Народното събрание от клетвата, само че пък други като стъпват, да не би да сме ги чували?

Но пък странни и страшни неща описват за него. Не публицистите, не хората по улиците, а политиците:

Румен Радев, 15 февруари 2018:

„Имал ли е (премиерът Борисов – б.р.) и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес ползи с Пеевски? Продължава ли да разпределя публични поръчки в полза на господин Пеевски?“

Бойко Борисов, същия ден:

„Колко костват изборите на президента Радев и по какъв начин се контракти с Движение за права и свободи за поддръжката? С Делян Пеевски ли го направи? Виждате ли по какъв начин гадно звучи?“

Защо пък да звучи гадно… Да си спомним някои от репликите, разменяни сред фантома и видни български политици.

Делян Пеевски, 29 май 2013:

„Господин Цветанов, обърнете се, не се правете, да ви кажа, вие вадите доста неистини, само че занапред ще излизат с какъв брой престъпно проявени лица сте се срещал. Обещавам ви го. Аз няма да се занимавам с вас, правораздавателната система се занимава с вас“.

Бойко Борисов, 20 юни 2013:

„Те споделиха, че с управлението на ГЕРБ би трябвало да се разправят по ексцентричен метод и единствено господин Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сюжет – да ме задържат и в ареста да ме убият“.

Вежди Рашидов, 1 август 2013:

„Всички ли сме плебеи единствено на един пълен, противен, на 20 години милионер бе, да му е…. Всички ли сте плебеи на подобен урод, нямате ли смелост… Как е станал този отпадък мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лв. заплата всички му слугуват…

Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкоз не знаете какво седи в банката. Банката е притежател на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си начело. Те перат едни пари“.

Цветан Цветанов, 10 февруари 2014:

„Делян Пеевски ръководи прокуратурата посредством голямото си въздействие във Висшия правосъден съвет и посредством основния прокурор Сотир Цацаров“.

Делян Пеевски, същия ден:

„Г-н Цветанов постоянно молеше за срещи с мен в неговия кабинет, а и отвън него. Срещали сме се по време на неговия мандат на всевъзможни места. (по-късно сподели информация от пропуща на Министерство на вътрешните работи – 40 пъти)

Делян Пеевски, 12 февруари 2014:

„Многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в Министерство на вътрешните работи и на други места и в никакъв случай не е било належащо някой да ме води или показва. Бях в кабинета на Цветанов и по време на коментираната среща сред Цветанов и Главния прокурор“.

Цветан Цветанов, 10 март 2014:

„Делян Пеевски неведнъж ме е канил на кафе в хотел „Берлин“ дружно с основния прокурор Цацаров и заместника му Сарафов“.

Цветан Василев – към този момент във Виена, дни преди затварянето на КТБ, 18 юни 2014:

„Господин Пеевски постоянно е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекомерно надалеч. Той е човек, който към този момент се изживява като владетел на България“.

Лютви Местан – дни след изгонването си от Движение за права и свободи, дава отговор на въпроса по какъв начин прави оценка в проценти въздействието на Делян Пеевски в партията и в държавното ръководство, 7 януари 2016:

„Значително. Значително“.

Бойко Борисов – изяснява за какво е отменил поръчките за автомагистрала „ Хемус “, 15 февруари 2016:

„Витае, че от едната страна – въпреки че дублирам за вашите фенове и слушатели, нито имат присъединяване, нито имената им са в тези компании – само че витае, че зад едната стои Златев, зад другата стои Пеевски“.

Цветан Василев пред Сашо Диков, 28 февруари 2016:

„Станишев и Станишева ги държеше доста крепко Пеевски, а не аз“.

В същото изявление пита дали Пеевски е „съумял да извади майка си от фондацията в Лихтенщайн“ и дава отговор на въпроса какво има в Лихтенщайн:

„Нищо. Има фондации, които са притежатели на една австрийска компания, която пък държи 80% от „ Булгартабак ”.

Бойко Борисов, 18 април 2016:

„Пеевски си отиде. Пеевски напуща страната. Много скоро няма да е дъвка“.

Две години по-късно, на 15 февруари 2018, президент и министър председател се наскърбяват на Пеевски. Споменатият им дава отговор:

„Каквито и проблеми министър председателят и президентът да имат между тях, персонални или институционални, да ги вземат решение отсега нататък като огромни момчета, генерали, без да намесват един народен представител от опозицията, тъй като аз нямам никакво отношение към техните разногласия за самолети, танкове, търгове или всякакви комисии“.

Защо всички ги е позор от този човек в действителност?

Иван Бедров

clubz.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР