Странно е, че изгонването на 14 български дипломати от Руската

...
Странно е, че изгонването на 14 български дипломати от Руската
Коментари Харесай

Илиян Василев: Русия смята страната ни за част от колективния Запад

Странно е, че изгонването на 14 български дипломати от Руската федерация пристигна в първия ден на новия длъжностен кабинет, който е другарски надъхан към Русия. Доколкото запознат съм дипломат Митрофанова, те желаят да приключат с тази история и да стартират „ на чисто ". Това сподели някогашния дипломат на България в Русия и енергиен специалист Илиян Василев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Руската федерация счита страната ни за част от груповия Запад, който деградира. Чрез тези свои дейности Руската федерация демонстрира имперската си същина, разяснява Василев.

Българските дипломати имат 120 часа, с цел да се върнат назад в България, а това време по думите му е в границите на естественото.

Според него първите потърпевши ще са съветските туристи, които няма да имат опция да получат визи, с цел да пътуват към България.

В свое изявление дипломат Елеонора Митрофанова сподели, че се надява бъдещото държавно управление да е по-прагматично и че на страната ни ще се наложи да взима по-прагматични решения по отношение на стопанската система. „ Тя надценява смисъла на думите и нещата, които може да свърши тук. Очевидно посланието й е да реактивираме контракта с „ Газпром ", съобщи Василев.

Според него, до момента в който Русия е във война, доставките на газ не могат да бъдат сигурни, даже и да се възстановят договорните връзки сред двете страни.

По думите му основаването на спешен щаб за газовите доставки единствено е основало суматоха в по този начин или другояче спешната обстановка, а в него няма енергийни специалисти. С това се слага началото на реваншистката политика на служебния кабинет, а с това се пропуща сериозно значимо време за разрешаване на същинския проблем.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР