Странният сезон в МЛБ стигна до най-странната си част –

...
Странният сезон в МЛБ стигна до най-странната си част –
Коментари Харесай

МЛБ сглоби пъзела: 16 отбора се впускат в най-необичайните плейофи

Странният сезон в МЛБ стигна до най-странната си част – първите в историята плейофи с присъединяване на 16 тима. Битката за купата в бейзболната Висша лига на Съединени американски щати и Канада ще е необикновена по още доста параграфи в годината, белязана вечно от ковид и всички наложени поради него ограничавания.

След съкратения постоянен сезон от едвам 60 мача на отбор за елиминациите се класираха по осем отбора от Американската и Националната лига – трите дивизионни първенеца, трите им подгласника и идващите два тима с най-хубав баланс.

The MLB postseason schedule is here:
— USA TODAY Sports (@usatodaysports)
Плейофите стартират с I кръг от четири двойки във всяка лига, които ще се срещнат в серии във формат " 2 от 3 " на терена на по-високо поставения тим (29.IX-2.X). След това елиминациите ще продължат с класическите дивизионни серии " 3 от 5 " (5-10.Х), финали " 4 от 7 " (11-18.Х) и Световни серии " 4 от 7 " (20-28.X).

Съвсем необикновеното е, че всички етапи от II кръг нататък ще се играят на неутрални терени, като Американската лига ще употребява за свои " балони " ст. " Петко Парк " в Сан Диего и ст. " Доджър " в Лос Анджелис, а Националната лига – ст. " Глоуб Лайф Фийлд " в Арлингтън и ст. " Минит Мейд Парк " в Хюстън. Домакин на Световните серии ще бъде домът на Тексас Рейнджърс.

В АЛ конфликтите в I кръг са:

№1 Тампа Бей Рейс - №8 Торонто Блу Джейс
№4 Кливланд Индиънс - №5 Ню Йорк Янкис

№3 Минесота Туинс - №6 Хюстън Астрос
№2 Оукланд Атлетикс - №7 Чикаго Уайт Сокс

В НЛ конфликтите в I кръг са:

№1 Лос Анджелис Доджърс - №8 Милуоки Бруърс
№4 Сан Диего Падрес - №5 Сейнт Луис Кардиналс

№3 Чикаго Къбс - №6 Маями Марлинс
№2 Атланта Брейвс - №7 Синсинати Редс

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР