Странни разломи бяха открити близо до Катав-Ивановск, на мястото, където

...
Странни разломи бяха открити близо до Катав-Ивановск, на мястото, където
Коментари Харесай

Сеизмолози: Земната кора се разкъса на Урал, задава се нещо страшно!

Странни разломи бяха открити покрай Катав-Ивановск, на мястото, където предходната година се случи най-мощното земетресение през последните 100 години, пишат локални медии.

Дълбочината, на която се намират разломите, е към 150 метра. Уралските учени не могат да схванат каква е повода. Тези разломи могат да имат друг темперамент на формиране: тектоничен, естествени или рудни. Въпреки това откривателите свързват появяването им с неотдавнашното земетресение.

Американски специалисти считат, че формираните разломи могат да предвещават бързо мощно земетресение и в случай че те се свържат, обстановката единствено ще се утежни.

Учените проучиха земетресението в Калифорния през юли тази година. Това земетресение обхвана по-голямата част от Южна Калифорния. Отначало имаше примитивен удар, магнитудът на който беше 6,4, а по-късно главният удар, последван от магнитуд 7,1 и по-късно над 100 хиляди дълбоки вторични удара.

Експертите направиха карта на предишното земетресение и откриха, че то доста се разграничава от предходните. Преди това учените вярвали, че се случват мощни трусове заради разкъсването на един дълъг разлом, само че се оказа, че те могат да бъдат провокирани от мрежа от дребни взаимосвързани разломи. Учените нарекоха това събитие резултат на падащи плочки домино.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР