Странна тенденция се оформя сред незадомените японци да търсят запознанство

...
Странна тенденция се оформя сред незадомените японци да търсят запознанство
Коментари Харесай

Робот помага на срамежливи да си намерят партньор

Странна наклонност се оформя измежду незадомените японци да търсят запознанство и да приказват с възможен сътрудник посредством робот, заяви в. "Дейли мейл ".

Общо 28 доброволци на възраст сред 25 и 39 години са взели участие в новаторския метод за запознанство, показан в Токио. Той се оказал много сполучлив, тъй като в следствие се оформили четири постоянни партньорски двойки.

Като начало всеки дава информация за себе си на дребен андроид, който служи като медиатор. Потенциалните младоженци седят на маса, на която против всеки е ситуирано роботче. С негова помощ участниците се показват и водят диалог, защото доста от тях се затруднявали да приказват за себе си, изключително когато се касае за брак.

Рюносуке Такахаши - изпълнителен шеф на асоциацията "Контентс иновейшън програм ", която е производител на роботите, съобщи, че те могат да са извънредно потребни, изключително за запознанство и брак.

От началото на нашия век провеждането на всеобщи запознанства на младежи става все по-популярно в Япония. То е известно с наименованието "конкацу ". Целта е намиране на сватбен сътрудник, а не просто определяне на мимолетна връзка.

Участниците трябвало да отговорят на въпроси от 45 разнообразни тематики - какво работят, от какво се интересуват и така нататък

"Благодарение на робота не се притеснявах толкоз, " показа един от участниците.

"Беше елементарно, тъй като роботът изясни всичко за мен и не се наложи да прибавям нищо по време на общуването, " разясни различен.

През последните години роботи се употребяват като гласов асистент и обществен помощник в многочислени американски семейства.

Неотдавна беше основан от основано в Стокхолм сдружение общественият робот "Фурхат ", напомня вестникът. Той подготвя към прям диалог и изобретателите считат, че човек може по-смело да споделя с робот-андроид, в сравнение с с другар. "Фурхат " може да приказва, слуша, да демонстрира и да схваща разнообразни усеща по изражението на човешкото лице, защото има вградена камера.

Технологията на "Фурхат " прилича говорящ помощник от вида на "Алекса " или "Сири " в комбиниране с хуманоиден робот. "Фурхат " може да се усмихва, да показва неразбиране и да добива друго изражение според от човешките думи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР