Странна работа! Даже абсурдна. Две седмици държавата се тресе след

...
Странна работа! Даже абсурдна. Две седмици държавата се тресе след
Коментари Харесай

Съдбата на чиновника

Странна работа! Даже неуместна. Две седмици страната се тресе след хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и приключването от осведомителните й масиви на данните на близо 5 млн. българи, а директорката на приходната организация Галя Димитрова я няма никаква. Е, по едно време финансовият министър и неин директен началник (по закон) Владислав Горанов успокои публиката оповестявайки, че тя просто е...в отпуск.

Седмица по-късно и самата Димитрова се появява пред камерата на една телевизия и простичко изясни: "Беше тежко, само че доста добре премислено решение да не си приключа отпуската. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина за това. Човек би трябвало да е виновен освен в професионален, само че и в персонален проект "...

Ами, по този начин е. При все че персоналните аргументи от време на време са комфортен мотив, който не води до последващи въпроси. После обаче Димитрова добави: "Бях със своя екип във всеки един миг, въпреки и отдалечено. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията ". Тоест, ето един превъзходен образец за отговорност и в персоналния живот и в работата.

Дали някоя от двете отговорности не е потърпевша при тази обстановка, не е наша работа да питаме. Но тези, които се бяха настроили за нейната оставка, смятайки, че в наслада и неволя шефът постоянно би трябвало да е отпред, несъмнено ще останат разочаровани. Ръководителката непретенциозно показа, че все още не мисли за оставка, а за превъзмогването на рецесията. На същото мнение явно е и началникът й Владислав Горанов. На 19 юли пред репортерите в коридорите на Народното събрание той сподели: "Директорът на Национална агенция за приходите е извънредно добър експерт. Имам й цялостно доверие за всичко, с изключение на за осведомителната сигурност. Не сте я виждали пред камери, защото е в заплатен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре ". И съвсем ни просълзи...

То и на Цецка Цачева й имаха цялостно доверие, но поради един харесан ров и биха дузпата... Впрочем и предходната ръководителка на Агенцията по вписванията се водеше експерт, единствено че след гафа със "замрелия " Търговския указател освен и желаеха оставката, а и същата Цецка Цачева я одобри. Интересно, дали на ГЕРБ им свършиха служителите, или сменят курса и в професионален, и в персонален проект?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР