Страницата на Министерство на образованието блокира, вероятно заради големият интерес

...
Страницата на Министерство на образованието блокира, вероятно заради големият интерес
Коментари Харесай

Сайтът на МОН блокира, хиляди чакат отговорите от матурите

Страницата на Министерство на образованието блокира, евентуално поради огромният интерес на зрелостниците, които след минути чакат отговорите на днешните матури по БЕЛ, написа Нова Варна. След 16:00 часа в уеб страницата на Министерството на образованието и науката трябваше да бъдат оповестени изпитните разновидности и ключът с правилните отговори за изпита. Вероятно обаче поради големият интерес на хиляди зрелостници и родителите им уеб сайтът на МОН блокира и не се отваря.

``
реклама

Изпитният вид за държавния зрелостен изпит по български език и литература (ДЗИ по БЕЛ) за 12-и клас беше генериран в 5.15 часа на 21 май в зала 5 на Министерството на образованието и науката. Зрелостниците писаха по тематика №13. Резултатите от матурите ще бъдат оповестени до 13 юни 2019 година. За първи път през тази година, след въвеждането на матурите в 12-и клас през 2008 година, националното външно оценяване за седмокласниците и матурите за 12-и клас няма да се състоят в един ден.

Изпитите за седми клас ще са през юни. 52 650 са зрелостниците, подали заявки за явяване на матура по български език и литература (БЕЛ). 41 716 ще се явят на втори държавен зрелостен изпит, който е на 23 май. Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература е на 21 май, а вторият по предмет по желание е на 23 май. Квесторите са 10 500 за изпита по БЕЛ, 9 500 за втория ДЗИ и 600 квестори за изпита по избор. За ДЗИ по БЕЛ са обезпечени 4143 зали в 677 учебни заведения, като в тях са включени и две учебни заведения в чужбина. За втория ДЗИ са планувани 3861 зали в 608 учебни заведения, а за изпитите по избор залите са 174 в 61 учебни заведения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР