Страните във въоръжения конфликт в Йемен - правителството и представители

...
Страните във въоръжения конфликт в Йемен - правителството и представители
Коментари Харесай

Правителство и бунтовници в Йемен договориха обмен на пленници

Страните във въоръжения спор в Йемен - държавното управление и представители на бунтовническото придвижване " Ансар Аллах " - се договориха за продан на пленници. Това заяви специфичният делегат на Организация на обединените нации за Йемен Мартин Грифитс, съобщи ТАСС.
" Това е значимо за хиляди фамилии, като им дава опция да се съберат. То демонстрира успеваемостта на договарянията сред страните ", сподели той.
В публична информация йеменските управляващи дадоха обещание да отворят за вътрешни полети летището в столицата на страната – град Сана.
В четвъртък делегация на йеменското държавно управление дойде в Стокхолм, с цел да беседва с последователите на бунтовническото придвижване. " Летище Сана ще бъде отворено за вътрешни полети, с цел да се понижат компликациите за цивилните жители ", заяви йеменската държавна делегация, написа още БГНЕС.
В момента интернационалното летище Сана е затворено за цивилен и търговски полети поради въздушно ембарго. За да го употребява, аероплан на Организация на обединените нации се нуждае от позволение от саудитската коалиция.
Припомняме, че в Йемен от август 2014 година продължава борбата сред държавните сили и въоръжени фракции на хуситите. В най-активната си фаза тя навлезе при нашествието през март 2015 на обединението, ръководена от Саудитска Арабия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР