Страните в Европа трябва да ускорят поставянето на ваксини срещу

...
Страните в Европа трябва да ускорят поставянето на ваксини срещу
Коментари Харесай

Европа да действа сега, за да няма по-строги COVID мерки наесен, предупреждава СЗО

Страните в Европа би трябвало да ускорят слагането на ваксини против COVID-19 и да върнат ограничения като носенето на маски, с цел да избегнат по-строги ограничения с наближаването на есента и зимата . За това предизвести районният шеф на Световната здравна организация Ханс Клуге, представен от " Ройтерс ".

Той прикани страните да подхващат дейности в този момент, с цел да избегнат претоварването на здравните системи, защото разпространяването на подварианта на Омикрон - BA.5, набира скорост.

Близо три милиона нови случая на ковид бяха доказани на Стария континент предходната седмица, което е съвсем половината от всички нови случаи в международен мащаб.
 СЗО предизвестява Европа за нов взрив на ковид
СЗО предизвестява Европа за нов взрив на ковид

Австрия, Кипър, Франция, Германия, Гърция, Люксембург и Португалия са страните с най-голям %

През същия интервал броят на хоспитализациите се е удвоил и всяка седмица близо 3000 души умират от това заболяване, уточни Клуге.

Има повишаване на случаите измежду обществото, което действа съвсем както преди, означи той и акцентира нуждата от така наречен стабилизатори на пандемията, като слагането на втора бустерна доза преди предстоящите през есента ваксини, приспособени за Коронавирус разновидностите, както и насърчаването на носенето на маски.

Тези стабилизатори би трябвало да бъдат приложени, с цел да се избегнат доста по-строги ограничения, предизвести Клуге. Според него обществото не е готово за наново въвеждане на локдаун.
 Европейски Съюз удължи потреблението на Коронавирус документите с още година
Европейски Съюз удължи потреблението на Коронавирус документите с още година

Заради увеличаващите се случаи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР