Страните в ЕС не успяват да постигнат собствените си цели

...
Страните в ЕС не успяват да постигнат собствените си цели
Коментари Харесай

Страните от ЕС не успяват да постигнат общи цели за съвместни разходи за отбрана

Страните в Европейски Съюз не съумяват да реализират личните си цели за координирани военни разноски , за всичко - от поръчки до научни проучвания, се споделя в отчет на Европейската отбранителна организация - ЕОА, оповестява " Политико ".

Хорхе Домек, основен изпълнителен шеф на ЕОА, съобщи, че е имало " обезпокоителен спад " в общите поръчки за съоръжение и разноски за научни проучвания, като отбелязва, че взаимните вложения в научни планове и технологии в страните от Европейски Съюз са " доста под равнищата от 2008 година "

Това е макар общите разноски за защита , които се връщат покрай равнищата от преди финансовата рецесия, макар че някои огромни страни като Германия не престават да са под напън да не изпълнят задачата на НАТО за 2% от Брутният вътрешен продукт.

ЕОА съобщи, че общите разноски за 27 страни от Европейски Съюз, без Дания, която се отхвърля от организацията на Европейски Съюз - възлизат на 223 милиарда евро през 2018 година, което е с към 3% повече по отношение на миналата година и петото следващо общо годишно нарастване.
 Столтенберг: След Брекзит 80% от разноските на НАТО ще са от страни отвън Европейски Съюз
Столтенберг: След Брекзит 80% от разноските на НАТО ще са от страни отвън Европейски Съюз

Само дружно НАТО и Европейски Съюз могат да подсигуряват сигурността…

Но с траните не са достигнали личните си цели от 2007 година за по този начин наречените примери за калибриране на разноските . Например, до момента в който страните се съгласиха да влагат 35% от общите си доставки на съоръжение в съдействие с други страни от Европейски Съюз , в реалност т ази цифра е 17,8% през 2018 година - по-малко от пика за 2011 година от 24%.

Междувременно разноските от 153 милиона евро на страните за научноизследователски и софтуерни планове през 2018 година, са е два една трета от общите изразходвани през 2008 година, съгласно данните, събрани от данни на националните министерства на защитата.

Европейска комисия основава Европейски фонд за защита , предопределен да насърчи съдействието сред страните от Европейски Съюз в региона на научните проучвания и развиването на защитата. Размерът на фонда ще зависи от по-широки договаряния за идващия дълготраен бюджет на блока - Многогодишната финансова рамка.
 Европа отделя за защита над $300 милиарда 2021 година
Европа отделя за защита над $300 милиарда 2021 година

Тази тематика е измежду много обсъжданите на Стария континент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР