Страните, участващи в конференцията за помощ на Украйна в Париж,

...
Страните, участващи в конференцията за помощ на Украйна в Париж,
Коментари Харесай

Конференцията в Париж одобри 1 млрд. евро за Украйна

Страните, участващи в конференцията за помощ на Украйна в Париж, дадоха обещание помощ на стойност към един милиард евро за подкрепяне на Киев през тази зима, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки Катрин Колона, френският външен министър.

Колона съобщи, че това са " нови задължения с помощта на провеждането на тази конференция. Това не са заеми. "

Помощта ще бъде " предоставена през идващите дни и през зимните месеци, което ще помогне за подсилване на устойчивостта на гражданската инфраструктура ".

Около 400 млн. евро от помощта са за енергийния бранш на Украйна, който е подложен на големи тествания под вълната от съветски въздушни удари.

" Не можем да оставим украинците сами, изправени пред зимата, пред техния агресор, който се пробва да им аргументи страдалчество ", сподели тя на конференция.

Колона удостовери и стартирането на нова платформа за съгласуване на гражданската помощ за Украйна. Тя ще дава опция на донорите да виждат потребностите на Украйна и обещанията на други страни.

Новият по този начин наименуван " Парижки механизъм " ще бъде платформа в действително време, ръководена от Европейската комисия.

" За нас в Украйна това е доста мощен сигнал ", съобщи пред кореспонденти украинският министър-председател Денис Шмигал.

" Това демонстрира, че целият цивилизован свят поддържа Украйна ", добави той.

Колона акцентира, че на конференцията през днешния ден са участвали, наред с други страни, Бахрейн, Камбоджа, Катар, Индия, Индонезия и Турция.

" Рядко можете да видите тези страни на интернационалните конференции за Украйна ", сподели тя пред кореспонденти. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР