Страните по света бяха нетърпеливи да спечелят пари от увеличаващата

...
Страните по света бяха нетърпеливи да спечелят пари от увеличаващата
Коментари Харесай

Световният туризъм ще се възстановява години заради коронавируса

Страните по света бяха нетърпеливи да завоюват пари от увеличаващата се мощност на китайските пътешественици. Магазините популяризират стоките си на мандарин, Съединени американски щати и Япония оферират 10-годишни визи, а хотели и безмитни търговци одобряват китайските приложения Alipay и WeChat Pay.

Бумът на пътуванията обаче претърпя страховита рецесия от края на януари насам, когато коронавирусът засегна континентален Китай и може да минат години, преди международната туристическа промишленост да се възвърне, написа в собствен разбор CNN, представена от economic.bg.

За да се овладее вируса, милиони китайци останаха в домовете си, анулират се хиляди полети, а страните постановат ограничавания за всеки, приближаващ от континентален Китай.

Изключителните резултати се усещат по целия свят. Туристическите компании и круизните линии анулират пътуванията поради намаляващото търсене. Международни панаири и конференции от Хонконг до Италия са анулирани. А хотелите, които нормално са залети от китайски туристи, седят празни.

Залогът е милиарди долари

През последните години броят на китайските туристи внезапно скочи. Над 180 милиона китайци имат паспорти, спрямо към 147 милиона притежатели на американски паспорти. А когато китайците пътуват в чужбина, харчат доста.

Китайските туристи са направили 150 милиона изходящи пътувания през 2018 година, изразходвайки големите 277 милиарда $ за пътуванията си в чужбина, съгласно Световната организация по туризъм на Организация на обединените нации.

В Азия притокът на китайски пътешественици е берекет. Миналата година най-хубавите дестинации за пътуващите от континентална част на Китай са били в Азия, съгласно изследвания на изходящия туризъм в Китай. Това значи, че места като Тайланд, Япония, Южна Корея и Виетнам ще изгубят доста. Хонконг и Макао, и двете съществени дестинации за континентални туристи, също ще пострадат.

" Китай е единственият максимален пазар за пътешестване с изходящи пътувания в света във връзка с разноските ", споделя Матю Дас, икономист от Tourism Economics. 

Фирмата намали прогнозата си за 2020 година за пътуващите от Китай поради ковид по-рано този месец. И съобщи, че в случай че огнището продължи по-дълго и е по-тежко от рецесията със SARS от 2003 година, това може да докара до 25 милиона по-малко изходящи пътувания на китайски пасажери през тази година. Това би могло да заличи разноски в размер на 73 милиарда $.

Международната организация за гражданска авиация съобщи, че най-тежко засегнатите страни евентуално ще са Япония и Тайланд.

Организацията пресметна по-рано този месец, че Япония може да загуби 1,29 милиарда $ доходи от туризъм, следвана от Тайланд с 1,15 милиарда $.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР