Страните по сделката за износ на израелски природен газ за

...
Страните по сделката за износ на израелски природен газ за
Коментари Харесай

Египет и Израел променят газовото споразумение за 15 милиарда долара, за да избегнат прекъсване на доставките


Страните по договорката за експорт на израелски природен газ за Египет,на стойност 15 милиарда $, обмислят да трансформират това съглашение, което разрешава последователно увеличение на доставките, като понижава риска от разстройства, по информация от източници, осведомени с въпроса.

Компаниите, разработващи двете най-големи залежи на газ в Израел, ръководени от Noble Energy и Delek Drilling, работят върху промени в своя контракт с египетския Holdings Dolphinus, които щяха да доближат пикови доставки за три години, до момента в който се пробват да избегнат спирания в потоците, споделиха източниците, с молба да не се разпознават, тъй като въпросът е частен. Настоящият контракт eза доставки от 7 Bcmg годишно.

Половината от този размер са така наречен прекъсваеми доставки, което значи, че предлагането може да варира през часовете в пиковите или в неподходящите условия. Фирмите се стремят да създадат цялата доставка без спиране, което в същото време лишава повече време, с цел да доближат задачата, споделиха източниците.

Газовата договорка ще ускори икономическите връзки сред двете страни и ще донесе нов пазар за експорт на новите залежи на Израел в източното Средиземноморие. Двете държавни управления хвалят шумно този контракт те се пробват да обезпечат равномерен старт. Партньорите в газовите открития в полетата на Израел TamarиLeviathan ще обезпечат към 4,5 Bcmg газ през идната година, 5,5 милиарда през 2021 година, а по-късно ще доближат 7 милиарда до 2022г..

Партньорите на Leviathan изследват способи за увеличение на годишния потенциал на платформата за даване на по-големи размери газ на Египет, само че към този момент би трябвало да подсигуряват, че ще могат да обслужват съществуващия контракт с Dolphinus. И Tamar, и Leviathan са съвсем изцяло резервирани, макар че притежателите им чакат да имат повече размери за изпращане в Египет до началото на 2021 година, когато се чака гръцката компания Energean Oil & Gas да стартира да придвижва газ от две по-малки морски залежи на Израел до локалния пазар.

Все отново Delek и Noble непрестанно отстраняват пречките пред договорката. Последният им сполучлив опит е от преди няколко седмици, когато фирмите сполучливо изпробваха тръбопровода сред Израел и Египет, който от години остава бездействащ и неведнъж нападнат при започване на това десетелиетие от ислямистки бойци.

By Mirette Magdy and Yaacov Benmeleh, worldoil

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР