Страните от ОПЕК на заседанието си през месец юни може

...
Страните от ОПЕК на заседанието си през месец юни може
Коментари Харесай

Анализаторите от Oxford Economics очакват, че ОПЕК ще увеличи добива


Страните от ОПЕК на съвещанието си през месец юни може да вземат решение за последователно нарастване на добива на нефт с 300-400 хиляди барела дневно, считат анализаторите от Oxford Economics (OE). Според тях страните от Съвета за съдействие на арабските страни в Персийския залив ще предложат последователно нарастване на количеството за рандеман на нефт с към 300-400 хиляди барела дневно, а ОПЕК може да поддържа това предложение.

„ Съгласието на ОПЕК и страните, добиващи нефт отвън картела за нарастването на добива би означавало поправяне на съществуващите ограничавания, само че не и слагане на край. Смятаме, че страните от ОПЕК и отвън картела и по-нататък ще координират производството, когато отпаднат и актуалните ограничавания “, считат Oxford Economics. Изводът е дефиниран в отчет на организацията.

Анализаторите резервират прогнозата си за цена на петрола към края на актуалната 2018 година от 87 $ за барел.
Становището на Oxford Economics към този момент бе стартирано и от други наблюдаващи на петролния пазар и от няколко седмици се повтаря под една или друга форма.

ОПЕК и страните отвън картела реализираха съглашение в края на 2016 година във Виена за понижаване на добива с общо 1,8 млн. барела дневно от равнището от октомври 2016 година, от които 300 хиляди барела е квотата за намаляване на Русия. Споразумението започва през 2017 година и към този момент се продължава два пъти, като последното продължение засяга края на 2018 година

Следващото съвещание на министерската мониторингова комисия към ОПЕК и страните отвън картела ще се състои на 21 юни във Виена. След това е планувано постоянното съвещание на ОПЕК (22 юни), а срещата на всички 24 страни, участващи в съглашението с ОПЕК ще се организира на 23 юни. Именно на срещата на ОПЕК и страните отвън картела на 23 юни се чака преразглеждането на квотите за ограничаване на добива.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР