Страните от ОНД трябва да използват пълноценно аналитични ресурси, за

...
Страните от ОНД трябва да използват пълноценно аналитични ресурси, за
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията в света остава трудна и нестабилна

Страните от Оперативно-наблюдателно дело би трябвало да употребяват пълноценно аналитични запаси, с цел да разпознават евентуалните закани в пространството на Общността, като се има поради, че интернационалната обстановка остава комплицирана и нестабилна. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в приветствието си към участниците в 10-то съвещание на секретарите на Съвета за сигурност на Оперативно-наблюдателно дело, което се организира в четвъртък в Москва, оповестяват съветски медии.

„ Днес интернационалната конюнктура остава комплицирана и нестабилна. В тази връзка е значимо да употребявате пълноценно мощните аналитични и планирани запаси на вашите структури за повсеместен разбор на обстановката в пространството на Оперативно-наблюдателно дело и идентифициране на евентуални провокации и опасности ", добави още Путин.

Според съветския водач точно на тази основа би трябвало да се създават и актуализират документи за стратегическо обмисляне, да се вземат виновни държавни решения, на първо място в региона на осведомителната и биологичната сигурност, битката с тероризма, противодействието на екстремизма, наркотрафика и противозаконния миграция.

Приветствайки секретарите на Съветите за сигурност на Оперативно-наблюдателно дело, Путин означи, че постоянната им връзка в този формат дава опция да се съпоставят бележки по предпочитани области за гарантиране на суверенитета и сигурността в Общността, да се обменя професионален опит и да се разисква по какъв начин най-ефективно да се защитят жителите от вътрешни и външни закани.

„ Сигурен съм, че вашата среща ще послужи за подсилване на системата за групова сигурност на Оперативно-наблюдателно дело. Тя ще се трансформира в важен стадий в ползотворната взаимна работа в интерес на нашите страни и нации. Пожелавам ви триумф и всичко най-хубаво ", сподели Путин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР