Страните от нововъзникващите пазари са изправени пред нестабилна 2024 г.,

...
Страните от нововъзникващите пазари са изправени пред нестабилна 2024 г.,
Коментари Харесай

Инвеститорите в нововъзникващите пазари се подготвят за историческа година на изборите

Страните от нововъзникващите пазари са изправени пред нестабилна 2024 година, защото изборите от Мексико до Индонезия — и извънредно значимите президентски избори в Съединени американски щати — наподобява ще повлияят на бъдещото им икономическо показване, добавяйки към неустановеност за вложителите в рискови активи.

До 2 милиарда души в последна сметка може да гласоподават на избори до края на тази година. А изборните надпревари в страните с нововъзникващи пазари Индия, Индонезия, Мексико и Южна Африка се чака да внесат неустойчивост в портфейлите на вложителите.

Исторически видяно, защото законодателите се тревожат преди изборите, те са склонни да отслабват своята фискална дисциплинираност, с цел да спечелете гласоподаватели. Но тази предизборна смяна в политиката може да навреди на кредитоспособността на страните с нововъзникващи пазари, както и на тази на държавните предприятия.

Освен това, в случай че резултатите от изборите се смятат за противоречиви, гражданските безредици измежду популацията могат да понижат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР