Страните от НАТО са все по-близо до стартирането на програма

...
Страните от НАТО са все по-близо до стартирането на програма
Коментари Харесай

Западът разглежда Румъния като база за обучение на украински пилоти за F-16

Страните от НАТО са все по-близо до стартирането на стратегия за доставяне на Украйна със самолети F-16 след няколко месеца, а обединението от западни страни преглежда Румъния като допустима база за образование на украински водачи, разкриват източници на „ Политико “.


" Румъния е едно от местата, които обединението преглежда за осъществяване на образование в нея ", съобщи неизвестен западен чиновник.

Групата работи по контракт за осъществяване на образованието на самолетите на площадка в Румъния, обявиха сегашен и някогашен чиновник на Пентагона. Вероятно Lockheed Martin, която създава F-16, ще организира образованието, допълват източниците.

Румънските военновъздушни сили експлоатират флот от 17 самолета F-16 втора ръка, закупени от Португалия, и следва да закупят още 32 самолета от Норвегия. Наскоро обаче Букурещ утвърди проект за закупуване на по-модерните F-35. Румъния играе основна роля в задачата на въздушната полиция на НАТО - интернационалните оперативни сили, отдадени на непрекъснатото наблюдаване на европейското небе за бърза реакция при нарушавания на въздушното пространство. Страните от НАТО постоянно се активизират, с цел да прехващат съветски самолети, летящи в региона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР