Страните от НАТО не са заплашени от нападение от Русия,

...
Страните от НАТО не са заплашени от нападение от Русия,
Коментари Харесай

Орбан: Русия не заплашва НАТО

Страните от НАТО не са застрашени от нахлуване от Русия, само че би било по-добре да има буферна зона сред тях в Украйна. Това сподели унгарският министър председател Виктор Орбан в диалог с някогашния австрийски канцлер (от 2000 до 2007 г.) Волфганг Шусел, оповестен в списание.

„ Страните от НАТО не са застрашени от нахлуване от Русия, само че би било по-добре да има буферна зона сред тях в Украйна. Не сме застрашени от съветска офанзива против страна-членка на НАТО “, сподели Орбан. Говорейки за Украйна, той също означи, че „ Русия в никакъв случай няма да се съгласи тази страна да се причисли към НАТО “, тъй като това би означавало доближаване на алианса до съветските граници.

Унгарският министър председател предложи да се огледа политическата карта и сподели, че за Украйна, като непосреден комшия на Русия, би било идеално да се сътвори „ буферна зона с гаранции за сигурност “, тъй като в случай че това не се случи, украинците могат да изгубят страната си.

„ Не се колебая в позитивната еволюция в Централна Европа, в това число Австрия. Но имам повече подозрения по отношение на просперитета на западната част на Европа. Големият въпрос е: способни ли сме да запазим целия континент дружно в един Съюз? Защото динамичността и успеваемостта в Централна Европа ще бъдат доста по-силни, в сравнение с в западните и южните страни на Европейския съюз. Първо: Моделът на обществената страна е стар. Ако западната част на континента желае да резервира високото си равнище на богатство, без да подсигурява, че хората работят, със системата е свършено. Затова би трябвало да осигурим работа на всички. Хората би трябвало да получат достъп до богатство единствено посредством достижения. Второто е сигурността. В западните общества свободата и сигурността се преглеждат като две спорни понятия. Следователно публичната сигурност е неприятна, изключително в огромните градове. Необходимо е по-добро съчетаване на свободата и сигурността на улицата. Третата точка е миграцията. Ако западните страни не са задоволително мощни да управляват личните си граници и незаконната миграция продължи със настоящето движение, това ще има доста неприятни последствия, като паралелни общества и културна неустановеност ”, съобщи още Орбан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР