Страните от Г-7 поискаха в обща декларация Русия да бъде

...
Страните от Г-7 поискаха в обща декларация Русия да бъде
Коментари Харесай

Страните от Г-7 искат изключването на Русия от Съвета на ООН по правата на човека |

Страните от Г-7 желаеха в обща декларация Русия да бъде изключена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Убедени сме, че е пристигнал моментът да бъде прекъснато участието на Русия в Съвета по правата на индивида ", декларират външните министри на седемте най-развити индустриални страни. Предложението ще бъде показано пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Освен това страните от Г-7 дават обещание, че причинителите на " кланетата " в украинския град Буча " ще бъдат преследвани и ще би трябвало да дават отговор " за действията си.

В понеделник Съединени американски щати и Англия желаеха изключването на Русия от интернационалната институция в отговор на " фотосите от Буча ". След изтеглянето на съветските сили в града бяха открити голям брой трупове.

Очаква се Общото заседание да гласоподава в 14 ч. по Гринуич. Днес в Брюксел се организира съвещание на външните министри на страните от Г-7 (САЩ, Англия, Германия, Франция, Италия, Канада и Япония). Страните декларират в взаимната си декларация, че " кланетата в град Буча и други украински градове ще бъдат включени в листата със зверства и тежки нарушавания на интернационалното право, осъществени от агресора на украинска земя ".

Кадрите на " цивилни жертви, жертви на изтезания и явни изтезания, както и известията за полово принуждение и разрушение на гражданска инфраструктура, демонстрират същинското лице на бруталната нападателна война на Русия против Украйна и нейния народ ", прибавят те. Г-7 твърди, че работи за " увеличение на натиска върху Русия, посредством налагане на спомагателни ограничаващи ограничения ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР