Страните от Г-7 планират да предоставят на Украйна модерна бойна

...
Страните от Г-7 планират да предоставят на Украйна модерна бойна
Коментари Харесай

Г-7 ще укрепи военноморските и военновъздушните сили на Украйна

Страните от Г-7 възнамеряват да дават на Украйна съвременна бойна техника за нейните военновъздушни и военноморски сили, се споделя в тяхна взаимна декларация, забелязана от ДПА.

Това ще бъде част от дълготрайните задължения по сигурността, които седемте най-развити стопански системи в света поемат във връзка с Украйна.

Групата на седемте - Англия, Съединени американски щати, Франция, Италия, Япония, Канада и Германия - към този момент предоставиха забележителна военна помощ на Киев, само че главно за сухопътните войски. Досега те не са изпращани военни самолети или кораби.

Декларацията ще бъде показана в коридорите на форума на НАТО през днешния ден. Поетите в нея задължения не включват фрапантни гаранции като изпращане на войски в Украйна при положение на бъдещо нахлуване от страна на Русия, означи ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства по-рано през днешния ден предстоящото оповестяване на гаранции за сигурност от страна на Г-7 за Украйна.

Той обаче акцентира, че тези гаранции не могат да заменят бъдещото присъединение на Украйна към НАТО.

" Гаранциите за сигурност са доста значими за украинския народ, само че това са гаранции за Украйна по пътя ѝ към присъединението към НАТО ", а не " вместо (присъединяване към) НАТО ", съобщи Зеленски на взаимна конференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг.

" Най-добрата гаранция за Украйна е да бъде в НАТО ", сподели той и изрази убеденост, че страната му ще се причисли към алианса след войната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР