Страните от Г-7 обещават да продължат да подкрепят Украйна, да

...
Страните от Г-7 обещават да продължат да подкрепят Украйна, да
Коментари Харесай

Г-7 ще стоят до Украйна толкова, колкото е необходимо

Страните от Г-7 дават обещание да продължат да поддържат Украйна, да усилят глобите против Русия и, в случай че е належащо, против Беларус, и да работят за изправяне на съветски нарушители пред съда. Това се споделя в изказване на външните министри на Г-7 - Англия, Италия, Канада, Германия, Съединени американски щати, Франция и Япония, както и на висшия представител на Европейския съюз след резултатите от 12-ата среща тази година, оповестява Укринформ.

" Участниците в Г-7 подсетиха, че безразборните офанзиви и офанзивите против цивилни или цивилни обекти са военни закононарушения “, обявиха от немското външно министерство, което ръководи групата през 2022 година

Дипломатите подчертаха активизирането на напъните за поддръжка на украинския народ тази зима, изключително след интернационалната конференция, извършена в Париж на 13 декември. Решавайки да поддържат реконструкцията и икономическото възобновяване на Украйна, членовете на Г-7 припомниха смисъла на координирането на интернационалната поддръжка и приветстваха неотдавнашното съглашение сред водачите на Г-7 за основаване на платформа за съгласуваност на донорите.

" Членовете на Г-7 се ангажираха да засилят и тясно координират напъните си за посрещане на незабавните потребности на Украйна от военно съоръжение и отбранително съоръжение, по-специално в региона на противовъздушната защита. Те подчертаха, че това е належащо, с цел да се спасят животи и да се предотвратят по-нататъшни премеждия на цивилни “, се споделя в изказването.

Членовете на Г-7 също потвърдиха решимостта си да продължат да координират финансовата, материалната, филантропичната, отбранителната, политическата, техническата и правната поддръжка, с цел да оказват помощ на Украйна да отбрани своя суверенитет и териториална целокупност.

Министрите потвърдиха уговорката си за невиждани координирани наказания против Русия. Членовете на Г-7 ще продължат да оказват стопански напън върху Русия и тези, които заобикалят или подкопават ограничаващите ограничения. Те също по този начин ще насърчат трети страни да се причислят към напъните на Г-7, в това число да понижат облагите на Русия от експорт на нефт посредством потребление на таван на цените на " офшорния недопечен нефт “ с съветски генезис, насърчаван от обединението (Price Cap Coalition).

Членовете на Г-7 повториха, че Русия употребява силата и храните като оръжие и това има изключително влияние върху най-уязвимите общности в света и че разпространяването на дезинформация и подправени обвинявания от страна на Русия, безотговорната нуклеарна изразителност на Русия и окупацията и милитаризацията на Запорожката АЕЦ са неприемливи. Членовете на Г-7 потвърдиха цялостната си поддръжка за активността на Международната организация за атомна сила за основаване на зона за сигурност в Запорожката АЕЦ.

Изявлението съдържа и предизвестие към Минск: " Всяко по-нататъшно интензивно присъединяване в противозаконната завоевателна война от страна на Русия би било в несъгласие с волята и стремежите на беларуския народ. Ако беларуските управляващи въвлекат Беларус по-директно във войната против Русия, Г-7 ще бъдат наложени смазващи спомагателни наказания ма страната.

Подписалите още веднъж приканиха беларуските управляващи да спрат да предизвикват съветската нападателна война, като поддържат съветските военни и разрешават на съветските въоръжени сили да употребяват тяхната територия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР