Страните от Г-7 нямат намерение да връщат на Русия нейните

...
Страните от Г-7 нямат намерение да връщат на Русия нейните
Коментари Харесай

Г-7 обявиха условие за евентуално връщане на замразените руски финансови активи

Страните от Г-7 нямат желание да връщат на Русия нейните финансови активи, " замразени " при започване на украинския спор, до момента в който страната не се съгласи да заплаща обезщетения на Украйна. Това заяви ТАСС, базирайки се на изказване на външните министри на страните от Г-7.

След двудневна среща, извършена в столицата на Япония, външните министри означават, че националните финасови активи на Русия в техните юрисдикции ще останат " замразени ", " в сходство с правните правила " на тези страни.
 Германия замрази съветски активи на стойност над €5 милиарда
Германия замрази съветски активи на стойност над €5 милиарда

Правителството заяви, че близо 2,21 милиарда евро от замразените активи са средства, оповестени от немските банки пред централната банка

Същевременно ден по-рано комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати поддържа законопроект, за предаване на съветски активи в Украйна. С него се цели да се трансферира на държавния секретар пълномощието да дава спомагателна помощ на Киев, употребявайки иззети финансови активи.

На собствен ред прессекретарят на съветския президент, Дмитрий Песков отбелязва в тази връзка, че конфискацията на съветските държавни запаси е " противозаконна, опонира на всички вероятни правила и ще бъде оспорена юридически ". Той също по този начин прибавя, че се работи по отговор на възможни дейности на Запада.
 Европейски Съюз
Европейски Съюз " замрази " съветски активи на обща стойност €68 милиарда, 70% от тях са в една дребна страна

Посочената сума може да включва и национални запаси на Руската федерация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР