Страните от Г-20 заемат единна позиция за борбата с тероризма,

...
Страните от Г-20 заемат единна позиция за борбата с тероризма,
Коментари Харесай

Страните от Г-20 са готови да формират единен фронт срещу тероризма

Страните от Г-20 заемат единна позиция за битката с тероризма, включително с информацията от екстремистки темперамент в интернет, съобщи през днешния ден немския канцлер Ангела Меркел в края на първия ден от срещата на върха на 20-те най-развити стопански системи в света, предадоха информационните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

По думите на канцлера тематиката за интернет и тероризма е била обсъждана доста интензивно от международните водачи, които са се съгласили, че техните страни би трябвало да застанат в обединен фронт против тероризма, който е опасност за всички. Държавите от Г-20 ще задължат доставчиците на интернет услуги бързо да отстраняват от своите платформи наличие с терористично и екстремистко наличие.

В оповестената взаимна декларация от форума по тази тематика се споделя, че страните ще обединят напъните си в битката против финансирането на интернационалните терористични групи като Ал Каида и " Ислямска страна ". В документа се показва, че страните би трябвало да се погрижат " интернационалната финансова система да придобие неограничени благоприятни условия да противостои на финансирането на тероризма ", като за задачата се ускори интернационалното съдействие и обмена на информация.

Разногласията

Меркел сподели още, че множеството от страните на срещата в Хамбург поддържат Парижкото съглашение за климата. " Ще бъде доста забавно да забележим по какъв начин на следващия ден ще формулираме официалното съобщение и несъмнено ще дадем да се разбере, че има разнообразни отзиви в тази област, тъй като Съединени американски щати за жалост желаят да се изтеглят от Парижкото съглашение ", съобщи тя.

По думите й съвсем всички водачи от Г-20 са на мнение, че е нужна свободна и обективна търговия, само че и в тази сфера има разногласния. Това значи, че хората, които приготвят заключителния документ на форума, " ще имат доста работа тази нощ ", предсказа Ангела Меркел.

Канцлерът на Германия, която е хазаин на срещата на върха, заяви от името на " двайсетте ", че те чакат от Съвета за сигурност към Организация на обединените нации да предприеме съразмерни ответни ограничения към Северна Корея по отношение на нейните последни ракетни проби.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР