Страните от Г-20 може за първи път да не излязат

...
Страните от Г-20 може за първи път да не излязат
Коментари Харесай

Bloomberg: Напрежението между Индия и Китай блокира срещата на Г-20

Страните от Г-20 може за първи път да не излязат с общ документ заради различия сред Индия и Китай. Срещата на върха ще се организира в  Индия идната седмица. Това оповестява Bloomberg, като се базира на свои  източници.

Напрежението сред двете страни " заплашва да попречи на водачите на Г-20 да издадат взаимно официално съобщение за първи път от 1999 година Китай към този момент блокира текста, осъдителен спора в Украйна и дълга на нововъзникващите пазари ", споделя източникът.  Както отбелязва Bloomberg, Китай и Индия се борят за водачество в световния Юг и имат няколко неразрешени гранични разногласието.

По-рано Ройтерс заяви, че китайският президент Си Дзинпин най-вероятно няма да отиде на срещата на Г-20. Според негови източници измежду публични лица в Индия и Китай се чака КНР да бъде показана на срещата в Ню Делхи на 9-10 септември от ръководителя на Държавния съвет Ли Цян. Информация за аргументите за възможното неявяване на китайския водач на срещата на върха не се дава. Индия ръководи Г-20 от 1 декември 2022 година На спещата са поканени водачите на всички страни от Г-20 и още девет страни (Бангладеш, Египет, Испания, Мавриций, Нигерия, Холандия, Обединените арабски емирства, Оман и Сингапур).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР