Страните от еврозоната, които имат нужда от помощ от спасителния

...
Страните от еврозоната, които имат нужда от помощ от спасителния
Коментари Харесай

Германия: Европейската помощ трябва да се отпуска без дълги визити на чиновници

Страните от еврозоната, които имат потребност от помощ от избавителния фонд на валутния съюз поради епидемията от ковид, би трябвало да получат финансирането бързо, без да бъдат подлагани на продължителни визити и оферти от представители на европейските управляващи. Това съобщи финансовият министър на Германия Олаф Шолц пред телевизия А Ер Де, представен от Ройтерс.

Шолц изрази убеденост, че Европейският стабилизационен механизъм (ЕСМ), избавителният фонд на еврозоната с запас от 400 милиарда евро, има принадлежности, които са подобаващи да бъдат употребявани по време на пандемията от ковид

Всяко деяние би трябвало да бъде обвързано с правила, само че те би трябвало да са подобаващи за обстановката сега, когато средствата са нужни за опазване на здравето и подсигуряване на работни места, уточни той.

" От моя позиция е изключително значимо да грантираме, че в случай че някоя страна каже, че желае да употребява тези средства, няма цялостен куп еврокомисари да отидат там и първо да прекарат седмици в разисквания по какъв начин би трябвало да се промени политиката през идните години ", сподели министърът.

Той акцентира, че помощта би трябвало да е бърза и няма потребност Тройката да идва и първо да прави оферти за бъдещето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР