Страните от Европейският съюз постигнаха съгласие относно конкретна ценова граница

...
Страните от Европейският съюз постигнаха съгласие относно конкретна ценова граница
Коментари Харесай

ЕС налага таван на руския петрол от $60 за барел

Страните от Европейският съюз реализираха единодушие по отношение на съответна ценова граница до 60 $ за барел за съветския нефт. Това оповестиха дипломати от Европейски Съюз пред ДПА, след няколко дни на интензивни договаряния за въвеждане на уместно равнище на пределната цена.
Съгласно ограничаването даването на избрани услуги за доставки на съветски нефт, в това число застраховка, финансиране и техническа помощ, би трябвало да бъде неразрешено, в случай че петролът е бил продаден над прага от 60 $.

 Очаква се Съветът на Европейски Съюз да утвърди решението официално през уикенда, сподели пред кореспонденти непрекъснатият представител на Полша в Европейски Съюз Анджей Садос. Одобрението в Съвета на Европейски Съюз ще се прави автоматизирано посредством писмена процедура без спомагателни разисквания.
" Полша се съгласи с компромис на Европейски Съюз за налагане на таван от 60 $ за барел съветски нефт, което разреши на Европейски Съюз да утвърди публично решението през уикенда ", съобщи дипломатът. Полша е единствената страна от Европейски Съюз, която до момента блокира въвеждането на таван на цените на петрола в Европейски Съюз, настоявайки той да бъде още по-нисък.
Както към този момент беше обявено от европейски дипломати, препоръчаният от Европейската комисия ценови таван, с изключение на корав ценови таван, би трябвало да включва и механизъм за промяна, който да изисква цената на съветския импорт на нефт да бъде най-малко с 5% по-ниска от пазарната цена. Този ценови таван се ползва единствено за нефт, превозен по море. Мярката няма да окаже директно влияние върху покупките на съветски нефт в Европейски Съюз, защото по едно и също време с опита за въвеждане на таван на цените на съветския нефт в Европейски Съюз на 5 декември ще влезе в действие възбраната за импорт на недопечен нефт от Русия, въведена през юни.

За Европейски Съюз таванът на цените на съветския недопечен нефт е обвързван основно със възбрана за морски превоз или обезпечаване на съветския недопечен нефт, в случай че той се доставя в трети страни на цена над избрания от Европейски Съюз таван.
Руски и европейски специалисти неведнъж са отбелязвали, че тази мярка ще бъде ефикасна единствено в случай че към механизма се причислят задоволителен брой страни вносителки. В противоположен случай тя ще докара до нови изкривявания на петролния пазар и може да докара само до увеличение на съветските доходи.
Руското управление неведнъж съобщи през последните месеци, че Русия няма да доставя нефт на страните, които се причислят към този механизъм, тъй че рисковете за трети страни да вземат участие в тази скица са доста високи. 
 

 
03 Дек 2022903 Дек 20222603 Дек 20222602 Дек 202293302 Дек 202262702 Дек 2022527КоментариЧестито!02 Дек 2022 18:28ч.
Следвайки по този начин мъдрите практики на Европейски Съюз, и аз сложих таван на цената на бензина от локалната бензиностанция. Само че те взеха, че се изсмяха и отхвърлиха да ми продадат бензин на цената, която аз желая. После нещо закъсах с колата на автомагистралата, тъй като ми свърши бензина. Не знам дали има общо с тавана на цената, която вкарах, само че ви апелирам, помогнете ми, скъпи евроатлантически сътрудници!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати убийството от Запада на обикновени основи на човешкото общежитие02 Дек 2022 18:31ч.
Като контрамярка, към този момент Русия ще вкара особено за вражески страни разплащания за експорт на нефт в рубли. Знае се, че Русия към този момент не признава курс на $ по американски разценки. А в случай че не престават да я нервират, отново особено на тях ще им продава с двойна надценка.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan02 Дек 2022 18:49ч.
виждам клипчета от разнообразни френски градове след мача Мароко - Канада. мароканците от наслада чупят всичко по пътя си. от час си мисля, какво ли ще е във Франция, в случай че Мароко изгубят идващия мач...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати наблюдател02 Дек 2022 19:08ч.
Има таван-нема съветски нефт. И всички стопански и физически западно/и не само/европейски дупки ще бъдат запълнени от пресметливи янки. А западноевропейските дупки и запътилите се с радостни песни към самоубийството си т.нар украинци ще си и платят -и физически и финансово и по директния път към по-добрия свят...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати По БДС02 Дек 2022 19:32ч.
Обявявам от 32 Февруари 2023 година следния таван на някои артикули от първа, втора и трета нужда: Първо цената на овчия кашкавал: Да бъде не повече от 1,80 лева.за кг.! и 1,40 лева за кг овче сирене, а за кравето да е по 1,10 лева! Таван за прясното мляко 0.60 лв/л. и 0,30 лева за бурканче кисело мляко, по 0,30 лева за един самун от всевъзможен тип, 0.40 лева за литър бензин, 98 октана и 0,25 лева за дизела, 0.06 лева за всевъзможни билети за градския превоз, 8,000 лева за тристаините жилища и 6,200 лева за двустаините! Връщам още веднъж 10% ергенски налог, до постигане на популацията на България до 10,000,000 хора и тук там и от индивиди!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ElCondor02 Дек 2022 20:00ч.
Що спря дотук? Дай таван и за пармезана, прошутото, немската бира, френските виновност, коняк и шампанско, както и на шотландската и ирландска ракии.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати По БДС03 Дек 2022 1:47ч.
По покана на общителната птица ElCondor 02 Дек 2022 20:00ч.: При концентратите: Всякакви локални ракии, като се изключи Сунгурларска специфична ще са под 1,73 лева на бутилка от 750 мл. Само Сунгурларска Специална може да се коска на цена до 2.20лева. За западните напитки, коняци, уиски, текили и така нататък до 2,25 лева за бутилка. Връщаме на пазара към този момент полузабравената плодова ракия ''Каменярка'' на ексклусивна цена 1,50 за две бутилки. Любимото на Винстън Чърчил алено вино " Мелник 55 " в бутилки от по 1.5 литра с целесъобразна цена до 4.95 лв. шишето. Метаксата с номера 3,5,7 и 11 и пивкото вино " Рецина Кехлибари " се приравняват всичките до 3 лв. или €1,40 бутилката. Бирите ще се лимитират с вноса, че те така и така множеството " вносни " бири си ги вършат в България, но от естествена невзискателност не го анонсиргат, а единствено им лепат непознатите етикети. Примери без чет. И без това от бирите единствено се дебелее, а и е нездравословно и за прекомерно повишаването на интелекта на консуматорите му, в смисъл че консуматорите на повече от 2 бири дейли, прекомерно доста " поумняват ". При сирената, резервираме за патриотичното ядро, единствено българските сирена и прекосяваме единствено на българска млечна прадакшън. Пармджано, фамозно, муци-рела, гуда, френските миризливки, ще ползувате единствено до като сте в странство.От французойските виновност остават единствено ''Дон Периньон " и ''Дон Жуан'' с цена на дребно, колкото беше " Савецкае Игристаьо ", т.е на цена до 3 лв. или €1.40. По изключение допуса се единствено продажбата на италиански сосове за спагети, от марките " Подпърдели ", ''Путанеска'' и ''Salsa la deliziosa ragazza grassa bambina'', по две шишенца за левче. Пускаме и маила за ревматични проблеми от виетнамска тигрова мехлем, ''Mỡ hổ'' в kонтейнерчета от 7.5 грама. Чакам за други въпроси.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Чудесно02 Дек 2022 19:38ч.
От на следващия ден и аз поставям таван на тока, водата, парното, малкия екран, интернета и телефона. Крайна цена на всичко дефинирам = 50 лева Толкоз! Край! Точка! Остатъка от пенсията е за медикаменти и кисело мляко.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ива02 Дек 2022 19:58ч.
" За Европейски Съюз таванът на цените.......ако той се доставя в трети страни на цена над избрания от Европейски Съюз таван. " От по кое време законите и решенията на Европейски Съюз са наложителни в целия свят?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Няма такова нещо02 Дек 2022 20:13ч.
Пише го при започване на публикацията. Могат да управляват единствено превоза, застраховките и банкови преводи. Когато е с съветски транспортен съд или на другарска страна и не се употребяват услуги на застрахователи от вражески страни, нищо не могат да управляват.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Руското управление неведнъж съобщи през последните месеци, че Русия няма да доставя нефт на страните, които се причислят към този механизъм02 Дек 2022 20:09ч.
За страдание Путин е слаб и нерешителен президент.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Наблюдател02 Дек 2022 20:12ч.
https://youtu.be/vuo_PzPoVEc
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Оптимист02 Дек 2022 20:10ч.
Нещо се объркаха ми се коства... Цените не са в долари а РУБЛИ!! И в случай че няма Рубли няма Петрол и Газ. Простичко е.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 123402 Дек 2022 20:18ч.
Май ще гледаме същия сюжет както при газа. Европейски Съюз ще купува съветски нефт на мноооооооооооооого висока цена посредством прекупвачи
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре02 Дек 2022 20:30ч.
Ха ха ха ха...туй е като закрепеният курс 1 лев=1 $ през 1990 (там някъде) единствено че го купих (1 път бе) 7 лева=1 $...на черно.Идиоти, и ние сме се хванали с тях.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 20 $ е изпробвана02 Дек 2022 20:34ч.
От историята цена, която капичва Рашастан.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати такава страна няма03 Дек 2022 5:51ч.
вървете в учебно заведение да се учите
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пешо02 Дек 2022 20:38ч.
Европейски Съюз няма да изкара доста. Твърде доста неверни решения от неверно структурирана организация. Няма по какъв начин да я кара по този метод още дълго. Жалко за нас.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Зодия Прасе02 Дек 2022 21:07ч.
А от на следващия ден и таван на земното ускоряване - най-много 6.87 m/s2. Иначе кантарът демонстрира доста и не е почтено да ни изкарва такива охранени.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сталин Й. В.02 Дек 2022 21:21ч.
Александър Новак пределно тъкмо и ясно сподели, че който наложи таван на цената на съветския нефт, стопира да го получава. Очаквайте рецесия с бензина и дизелаоколо и след коледа. Лукойл нефтохим употребява саму съветски петрол, доставян по море. Доставките ще спрат в границите на 10-12 дни, ресурси рафинерията има за към 30 дни. Складови наличия за към 45,като половината са ненарушим военновременен запас. Цена от 5,50-6,50 за бензин и дизел напълно скоро.пропан-бутан към 2,50-3,00 лева
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати паф02 Дек 2022 22:13ч.
дреме му на путин под шапката, като слагате таван пазари за нефт и газ по света мнооооого!....само от износа на газ дневно русия печели 800 млн. - защо приказваме?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати развъждане на катъри02 Дек 2022 22:30ч.
е новият бизнес на фондерлайнен. Трева колкото искаш.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати основаване на парични фондове за видоизменение на европа02 Дек 2022 22:47ч.
Таванната мярка е мощен механизъм за възникване на успореден пазар на петрол и горива,оттам коренни структурни промени в стопанската система. Вследствие ще се натрупат парични фондове у нови кръгове, надлежно нови лобита,които диктуват полит.дневен ред в европа и рисуют ее облик будущего.Силата и слабостта на капитализма е в контрола на паричните потоци и това се разбра от който би трябвало.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идеалист02 Дек 2022 23:13ч.
Пълнете варелите по мазите, до момента в който има.....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А ко станА03 Дек 2022 0:03ч.
С конкуренцията, невидимата кунка на пазарЯ, пазарскостта, свободното придвижване на хора, артикули, капитали, а? А със свободата на словото, мислата и мнението, а?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати анулирани са03 Дек 2022 5:54ч.
до второ нареждане; копчето е единствено едно
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022203019 Ное 2022103729 Ное 202243824 Sep 20223118
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР