Страните от Европейския съюз трябва да изпратя свои противоракетни системи,

...
Страните от Европейския съюз трябва да изпратя свои противоракетни системи,
Коментари Харесай

Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Страните от Европейския съюз би трябвало да изпратя свои противоракетни системи, с цел да засилят украинската противовъздушна защита, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, който предизвести, че Европа не може да разчита на Съединени американски щати, с цел да оказва помощ на Киев, заяви.

Повече от две години след началото на пълномащабната съветска инвазия Украйна се сблъсква с дефицит на муниции, като от месеци жизненоважните средства от Съединени американски щати са блокирани от републиканците в Конгреса и Европейски Съюз не съумява да изпрати в точния момент задоволително муниции, отбелязва Ройтерс.

„ Имаме системи „ Пейтриът “, имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, съобщи Борел пред кореспонденти по време на срещата на външните министри на Г-7 на италианския остров Капри.

„ В противоположен случай енергийната система на Украйна ще бъде разрушена, а никоя страна не може да води битка, без да разполага с електричество ", добави той.

Украинската Противовъздушна отбрана е основен въпрос за министрите, събрали се в Италия, след вчерашния немски апел към Европейския съюз и НАТО да дават повече помощ за Киев.

„ Сигурен съм, че ще създадем това, само че би трябвало да стане по-бързо “, съобщи Борел, като изрази страдание за „ вътрешната политика “ в Съединени американски щати, която забавя толкоз нужната помощ за Украйна в размер на близо 61 милиарда $.

„ Не можем да разчитаме само на Съединени американски щати. Трябва да поемем отговорност и да престанем да приказваме, че Съединени американски щати ще го създадат “, съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР