Страните от Европейския съюз, работили навремето за нацистка Германия, бяха

...
Страните от Европейския съюз, работили навремето за нацистка Германия, бяха
Коментари Харесай

Внукът на Молотов нарече Европейския съюз хитлеристка коалиция

Страните от Европейския съюз, работили преди време за нацистка Германия, бяха наречени " хитлеристка коалиция " в съветската Държавна дума. Изказването пристигна от ръководителя на Комисията по обучение и просвета на Държавната дума, член на Обединена Русия, ръководителят на управителния съвет на Фондация „ Руски свят “ Вячеслав Никонов, по време на кръглата маса „ Духовно, морално и патриотично образование на младежта в светлината на Великата победа “. Това заяви порталът на фондация „ Руски свят “, представен от Guildhall.

„ Сега битката към историята е доста остра. Обвиниха ни с резолюцията на Европейския парламент, че Съветският съюз носи идентична отговорност с нацистка Германия за Втората международна война “, сподели Никонов. „ След като Англия напусна Европейския съюз, в Европейски Съюз на процедура не остана страна, която да не беше нито член на нацистката ос, нито да се съюзи с нацистка Германия. Целият Европейски съюз в предишното е в хитлеристката коалиция или тези, които се поклониха пред нея. Нямаше нито една страна, която да се опълчи на Хитлер. Франция също беше победена, а нейните централи работеха за Германия ", сподели той. „ Ето кой ни съди в този момент. И ни изясняват по кое време е трябвало да освободим Аушвиц. Те ни приказват за идентична отговорност - тези, които ни нападнаха, които бяха с Хитлер. Това явно е един евроцентричен, даже бих споделил расистки мироглед за историята. И ние също би трябвало да се отървем от този евроцентризъм. Самите ние подкопахме основите на нашето историческо схващане, когато унищожихме Съветския съюз “, съобщи ръководителят на Комитета на държавната дума за обучение и просвета.

Вячеслав Никонов е внук на някогашния министър на външните работи на Съюз на съветските социалистически републики Вячеслав Молотов, който подписва Договора за ненападение сред Германия и Съветския съюз с министъра на външните работи на нацистка Германия Йоахим декор Рибентроп. Според съглашението страните се ангажират да се въздържат да нападат една друга и да поддържат неутралитет, в случай че някоя от тях стане обект на военни дейности на трета страна. Страните по съглашението отхвърлят съюзнически връзки с други сили, „ директно или индиректно ориентирани против другата страна “. Предвиден е съвместен продан на информация по въпроси, засягащи ползите на страните. Споразумението е съпроводено от конфиденциален спомагателен протокол за разграничение на областите на интерес в Източна Европа при положение на „ териториална и политическа метаморфоза “. Протоколът планува включването на Латвия, Естония, Финландия, източните „ райони, съставляващи полската страна “, и Бесарабия в областта на ползите на Съюз на съветските социалистически републики. Литва и западната част на Полша са отредени за Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР