Страните от Европейския съюз не възнамеряват едностранно да намаляват износа

...
Страните от Европейския съюз не възнамеряват едностранно да намаляват износа
Коментари Харесай

ЕС няма да намали износа на автомобили за САЩ под натиска на Вашингтон

Страните от Европейския съюз не имат намерение едностранно да понижават износа на свои коли и автомобилни елементи за Съединени американски щати, както упорства американската администрация. Това взеха решение през вчерашния ден министрите на търговията на 28-те членки на общността, съобщи ТАСС.

Администрацията на Доналд Тръмп на 17 май реши да отсрочи с шест месеца въвеждането на мита от 25 % за вноса на коли от Европейски Съюз и Япония, изисквайки от най-близките си сътрудници непринудено да лимитират износа си за американския пазар. Според Вашингтон този импорт заплашва американските национални ползи.

" Европейските страни ще продължат да съблюдават нормите и квотите на СТО ", съобщи заместник-министърът на външните работи на Франция Жан-Батист Льомуан.

" Не обсъждаме ограничение на износа ", сподели министърът на търговията на Швеция Ан Линде.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом на конференцията след края на срещата се изрече по-меко. Министрите " разискаха въпроса за комерсиалните връзки със Съединени американски щати и приветстваха решението на Вашингтон да отсрочи въвеждането на мита за продукцията на европейското автомобилостроене ", уточни тя. Еврокомисарят акцентира също по този начин, че от позиция на Европейски Съюз европейският експорт " не е опасност за националната сигурност на Съединени американски щати ".

Европейската комисия съобщи по-рано, че при въвеждане на мита за европейските коли, Брюксел ще разгласи нов пакет мита за необятен лист американски артикули.

Министрите са настояли също по този начин, че селскостопанският бранш не би трябвало да бъде включван в вероятно ново комерсиално съглашение с Вашингтон, добавя " Асошиейтед прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР