Страните от Европейския съюз не постигнаха вчера споразумение за "безопасния

...
Страните от Европейския съюз не постигнаха вчера споразумение за "безопасния
Коментари Харесай

Ще имат ли достъп трети страни до Европа?

Страните от Европейския съюз не реализираха през вчерашния ден съглашение за "безопасния лист " на страните, чиито жители от юли ще могат да влизат в блока, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Посланиците на 27-те страни членки заседаваха от през вчерашния ден на обяд, с цел да дефинират критериите за даване на право за достъп без карантиниране от сряда. Голяма част от дипломатите обаче са декларирали, че би трябвало да се съветват със своите държавни управления. Официалните отговори от европейските столици се чакат до през днешния ден вечерта.

Един посланик, представен от Ройтерс, съобщи, че към този момент Съединени американски щати, Бразилия и Русия не са включени в листата на безвредните страни.

Европейската комисия е предложила първо да бъдат отворени вътрешните граници в съюза, а след това поетапно да бъдат отваряни външните. Но първият стадий не върви по проект.

Гърция изисква наложителни проби за идващите от доста европейски страни, включително Франция, Италия, Холандия и Испания, и слагането им под изолираност до излизането на резултатите. Чехия е декларирала, че няма да приема туристи от Португалия, Швеция и някои региони в Полша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР