Страните от Европейския съюз, членуващи в G7 може да подкрепят

...
Страните от Европейския съюз, членуващи в G7 може да подкрепят
Коментари Харесай

ЕС подкрепя връщането на Русия в G7 след изпълнение на минските споразумения


Страните от Европейския съюз, членуващи в G7 може да поддържат връщането на Русия в организацията, само че единствено при изискване за осъществяване на минските съглашения. Това е съобщил за ТАСС в четвъртък европейски дипломатически източник.
„ Европейският съвет през 2015 година взе решение за, че връщането към предходните връзки с Русия е невероятно до осъществяване на минските съглашения. Страните от общността ще се придържат към този принцип, при разискване на опцията за връщането на Русия в G7” е декларирал той.

По думите му, този въпрос не е част от дневния ред от срещата в Биариц, само че може да бъде обиден от участниците в границите на полемиката за по-нататъшните връзки с Москва. „ Предложението на президента на Съединени американски щати за връщането на Русия в G7 не е в дневния ред. Впрочем, всеки от водачите може да сложи тази тематика, в случай че счита за належащо. Този въпрос може да бъде разискван в частта за по-нататъшните връзки с Русия “, е декларирал той, представен от съветската организация.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР