Страните от ЕС вече са задължени да правят оценка на

...
Страните от ЕС вече са задължени да правят оценка на
Коментари Харесай

План: Нула жертви на пътя до 2050 година

Страните от Европейски Съюз към този момент са задължени да вършат оценка на пътната сигурност на цялата си пътна мрежа минимум един път на 5 години. Съветът на Европейски Съюз одобри нови правила за обезпечаване на безвредна пътна инфраструктура в опит да понижи броя на жертвите на ПТП-та, което е стратегическа цел.

Предстои директивата да бъде оповестена в формален вестник на Европейски Съюз и да влезе в действие. След това страните членки ще разполагат с две години, с цел да одобряват национални разпореждания, с които да я приложат на процедура.

" Ние нямаме даже апарат, измерващ качеството на светлоотразителната маркировка. Контролът е в лаборатория, само че това не е инспекция на пътя. Нещата не са чак толкоз комплицирани - просто би трябвало някой, който да покаже по какъв начин се прави ", тказа в " Денят ON AIR " Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

Той посочи, че задачата е до 2050 година да сведем жертвите на пътя до нула.

" Много от дълго време европейските страни са обърнали метода - те желаят да трансформират цялата транспортна среда и тогава се трансформира и държанието на водачите ", изясни той пред  Bulgaria ON AIR .

Милчев уточни също, че доста от проблемите са наследени,  само че все отнякъде трябвало да стартира развързването на възела.

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР