Страните от ЕС вече не се интересуват една от другаКонфронтацията

...
Страните от ЕС вече не се интересуват една от другаКонфронтацията
Коментари Харесай

Asharq Al-Awsat: Мечтата на Европа за единство се срива

Страните от Европейски Съюз към този момент не се интересуват една от друга

„ Конфронтацията сред Русия и Запада набира скорост. Инфлацията в еврозоната приближи 10%, до момента в който цените на силата скочиха с 40%. Европейските държавни управления отделят стотици милиони евро, с цел да защитят своите жители от високите цени на газа и електрическата енергия. Но това не е задоволително, с цел да спре възходящото неодобрение “, написа Asharq Al-Awsat.

Вълни от митинги заляха доста европейски страни. Цените на храните, стоките от първа нужда, превоза порастват, а заплатите остават на същото равнище.

Нивото на европейския скептицизъм се увеличи поради следващото отсрочване на срещата на водачите и членовете на държавните управления на Франция и Германия.

„ Има известно напрежение сред двете страни основателки на Европейския съюз. Отлагането на срещата сред френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, чиито връзки по този начин или другояче не могат да се нарекат топли, единствено усили скептицизма измежду французите “, - написа създателят на публикацията Сосан ал-Абта (Sausan al-Abtah, سوسن الأبطح).

По мнението на създателя, разликите сред двете страни се задълбочават. Германия към този момент стартира да подхваща едностранни стъпки, като съгласува защитителен план с европейските страни, а също по този начин стартира да разчита на съглашения и съюзи с дребни страни от Европейски Съюз, игнорирайки Франция.

Последиците от антируските наказания демонстрираха какъв брой мощно се разминават ползите на двете съседки. Освен това десните партии не пропуснаха да се възползват от обстановката.

„ Рейтингите на немския канцлер Олаф Шолц и неговата партия паднаха до рекордно ниски равнища. Но известността на крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ продължава да пораства “, изяснява Сосан ал-Абта.

А във Франция на предходните президентски избори Марин Льо Пен беше на една крачка от президентския пост и може и да завоюва идващите.

В Италия победи водачът на дясната партия " Братя на Италия " Джорджа Мелони, която желае Европейски Съюз да се отдръпна от световния пакт за миграцията и да върне бежанците в техните страни.

„ Ако Марин льо Пен завоюва във Франция, партията „ Алтернатива за Германия “ пристигна на власт в Германия, унгарският министър председател Виктор Орбан бъде избран отново за нов мандат и Шведските демократи още веднъж завоюват, тогава ще станем очевидци на образуването на нова Европа.

Всяка европейска страна ще открива връзки с останалия свят в сходство с националните си ползи. - предвижда Asharq Al-Awsat.

Всевъзможните рецесии, свързани с дефицита на газ и нефт, - това са най-лошите последствия, които европейците са претърпели заради украинския спор.

Представителят на Европейски Съюз Жозеп Борел признава, че главният проблем е неналичието на обща стратегическа просвета.

„ Ние, европейците, виждаме света по друг метод. Нямаме обща стратегическа просвета. Имаме потребност един от различен. От значително значение е всяка държава-членка на Европейския съюз да реагира на зараждащите закани. - сподели той.

Германия към този момент не се интересува от Франция, нито от така наречен сдържащо партньорство. Загубите са големи, по тази причина тя работи върху бързото възобновяване на стопанската система, счита създателят.

„ Европа страда и е на ръба на разединение, а фантазията й за единение се срутва. Причината за това е борбата сред тези, които желаят края на ЕС; тези, които работят за рестартирането му, като Германия; и тези, които се пробват да закърпят остарялата му версия. "  – обобщава изданието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР