Страните от ЕС трябва да се въздържат от стъпки, които

...
Страните от ЕС трябва да се въздържат от стъпки, които
Коментари Харесай

Петер Сиярто: На срещата на външните министри на ЕС ще поискам войната в Украйна най-накрая да спре

Страните от Европейски Съюз би трябвало да се въздържат от стъпки, които водят до ескалация на военните дейности в Украйна, и вместо това би трябвало да се съсредоточат върху постигането на спокойно решение на спора. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто след идването си в Прага, където ще се срещне с сътрудници от страните от Европейски Съюз, написа ТАСС.

„ На срещата на външните министри на Европейския съюз ще желая войната най-сетне да спре ", сподели Сиярто във видеообръщение във фейсбук. Той акцентира, че в този момент е належащо да „ забравим предложенията, които заплашват с по-нататъшна ескалация на войната, и да оставим Европа да се концентрира върху установяването на мир, защото последствията от войната ще бъдат още по-трагични, в случай че няма мир в кратковременен проект ".

Външният министър изброи заканите за международната стопанска система, подбудени от спора в Украйна и глобите против Русия: енергийна рецесия, приключване на трудови запаси, дефицит на международния пазар на храни, нови миграционни талази. „ Трябва да оставим настрани предложенията, които водят до ескалация на войната и най-сетне да се съсредоточим върху основаването на международен мир ", заключи Сиярто.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР