Страните от ЕС трябва да имат възможност да издават хуманитарни

...
Страните от ЕС трябва да имат възможност да издават хуманитарни
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за въвеждането на хуманитарни визи за ЕС

Страните от Европейски Съюз би трябвало да имат опция да издават филантропични визи в посолствата и консулствата си в чужбина, с цел да могат търсещите протекция да доближават до Европа, без да излагат живота си на заплаха. Това се показва в призната през днешния ден от Европейския парламент резолюция.

Екологичен потенциал упорства Европейската комисия да предложи въвеждането на такива визи 31 март следващата година. Документът бе признат с 429 гласа "за ", 194 "против " и 41 въздържали се.

Евродепутатите акцентират, че макар многото известия и претенции за безвредни и законни пътища за хора, търсещи леговище в Европейски Съюз, не съществуват идентични процедури за протекция. Те допълват, че поради неналичието на законови благоприятни условия близо 90 на 100 от хората, на които е предоставена интернационална протекция, доближават до Европейски Съюз нелегално.

Екологичен потенциал има вяра, че филантропичните визи ще оказват помощ за оправянето с неприемливия брой смъртни случаи в Средиземно море и по миграционните пътища към Европейски Съюз, за битката с трафика на хора и за възстановяване на ръководството на приемането и обработването на молбите за леговище. От 2000 година до момента са починали минимум 30 000 души на границите на Европейски Съюз.

Хуманитарните визи се чака да оказват помощ на бюджета за леговище на страните в Европейски Съюз, за защита на границите, за дейности за търсене и избавяне. Екологичен потенциал отбелязва, че решението за издаването на филантропични визи би трябвало да остане в ръцете на страните от Европейски Съюз.

Според Екологичен потенциал претендентите за филантропични визи би трябвало за могат да потвърдят, че са изложени на заплаха, както и че не са подали документи по други процедури за банкет в Европейски Съюз.

Оценката на заявките им не следва да включва развой на цялостно установяване на статут, само че преди издаването на визата всеки претендент би трябвало да бъде подложен на инспекция за сигурност, посредством съответните национални и европейски бази данни, с цел да се потвърди, че не заплашва сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР