Страните от ЕС ще имат предвид таван на възрастта, когато

...
Страните от ЕС ще имат предвид таван на възрастта, когато
Коментари Харесай

ЕС ще вземе предвид таван на възрастта при решението за кандидата си за шеф на МВФ

Страните от Европейски Съюз ще имат поради таван на възрастта, когато вземат решение кой ще бъде техният претендент за правоприемник на Кристин Лагард отпред на Международния валутен фонд (МВФ), заяви през вчерашния ден на конференция финландският финансов министър Мика Линтиля, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Изявлението опонира на информации в медиите, в които се загатва 71-годишния настоящ президент на Европейската централна банка Марио Драги като възможен претендент за началник на МВФ.

Изискванията на МВФ са претендентите за поста ръководещ шеф на институцията да бъдат на възраст под 65 години.

Мика Линтиля сподели още в Брюксел, че финансовите министри на страните от Европейски Съюз са единомислещи, че би трябвало да бъде показан общ европейски претендент за началник на МВФ, съобщи " Франс прес ".

Съветът на Европейски Съюз на ниво министри на стопанската система и финансите публично предложи досегашният ръководещ шеф на МВФ Кристин Лагард да бъде назначена на поста президент на ЕЦБ за интервала 2019-2024 година. Това се показва в публикуваното официално съобщение в края на вчерашното съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

През последните дни името на основния изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева (на 65 години) бе упоменато измежду вероятните претенденти. Сред другите възможни кандидати са холандецът и някогашен ръководител на Еврогрупата Йерун Дейселблум (на 53 години) и някогашният финландски министър председател Александър Стуб (на 51 години).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР