Страните от ЕС подкрепиха предложението на ЕК за ограничаване на

...
Страните от ЕС подкрепиха предложението на ЕК за ограничаване на
Коментари Харесай

Силна подкрепа в ЕС за затваряне на външните граници и „зелени коридори“ в общността

Страните от Европейски Съюз поддържаха предлагането на Европейска комисия за ограничение на пътуванията през външните граници на общността, които не са наложителни. Това заяви в Брюксел председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен след телеконференцията по ограниченията против ковид, в която участваха водачите на страните от общността.

Припомняме, по-рано беше обявено, че се разисква предложение за преустановяване на такива пътувания като краткотрайна мярка в границите на един месец.

" Една от тематиките, които обсъдихме, беше използването на краткотрайни ограничавания за прекосяване на външните граници. Получихме огромна поддръжка от страните-членки, по тази причина в този момент от тях зависи осъществяването на това решение. Те обявиха, че ще го създадат неотложно и това е добре. Имаме общ и обединен метод във връзка с външните граници. " -отбеляза Урсула фон дер Лайен.

Същевременно тя акцентира, че страните от Европейски Съюз би трябвало да положат всички нужни старания, с цел да се отблокира превозът през вътрешните граници в общността, където поради ограниченията на страните против пандемията са блокирани доста хора и транспорти.

" Трябва да се убедим, че всички тези хора ще могат да се приберат у дома, че ще получат нашата поддръжка за това. Важно е също да се реши казусът с големите тапи и да се обезпечи свободното прекосяване на стоките. Тези ограничения би трябвало да са бързи. Тези артикули са нужни за действието на вътрешния ни пазар. " - акцентира председателката на Европейска комисия.

Тя уточни, че водачите на страните от общността са подкрепили концепцията за основаването на така наречен " зелени коридори " през вътрешните граници на Европейски Съюз.

Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел от своя страна изрази вяра, че ограничението на придвижването през външните граници ще стане колкото може по-бързо.

" Трябва да стане допустимо най-скоро. Днес ние призовахме всички страни-членки да поддържат това предложение и да одобряват тези ограничаващи ограничения за пътуванията, които не са наложителни. Сега страните имат уговорката да изпълнят тези оферти на Европейска комисия. " - означи той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР